Libya'dan İsrail İle Normalleşme Açıklaması

Libya'dan İsrail İle Normalleşme Açıklaması

Libya Ulusal Birlik Hükümeti başkanı Abdülhamid el-Dabaiba, Libya'nın "Siyonist varlıkla normalleşmeyi reddettiğini" söyleyerek, "Libya Dışişleri Bakanı Naglaa el-Mankuş'un halkın çıkarlarına karşı önyargılı olduğunu" vurguladı.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti başkanı Abdül Hamid el Dabaiba Perşembe günü, "Siyonist varlıkla ilişkileri herhangi bir şekilde normalleştirmeyi reddettiğini" doğruladı.

Başkent Trablus'ta yapılan kabine toplantısında Dabaiba, "Libya Dışişleri Bakanı Necla el-Mankuş'un halkın çıkarlarına ve ülke çıkarlarının savunulmasına yönelik önyargılı olduğunu" vurguladı.

Al-Dabaiba, Mangoush'un İsrail işgal Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile görüşmesini, bir "ek toplantı" olsa bile "önemli bir olay" olarak nitelendirdi ve "siyasi hesapları çözmek ve kaosa neden olmak için olayı istismar eden partilerin" bulunduğunu kaydetti.

Normalleşmeye Karşı ve Direnişi Destekleyen Libya Ulusal Otoritesi, daha önce "İsrail varlığının suçlularından biri" ile yaptığı röportajda El Mankuş'un yaptıklarını kınamış, kendisine ve El Dabaiba'ya karşı yasal tedbirlerin alınmasını talep etmişti .

Arap ve uluslararası medya , normal toplantı haberinin Libya'da siyasi ve halk düzeyinde tepkilere yol açacağından korktuktan sonra El Mankuş'un Mitiga havaalanından ülkeyi terk ederek Türkiye'ye geçtiğini bildirmişti.

İsrail medyası ise Libya Dışişleri Bakanı ile görüşmeyi duyurduktan sonra ABD yönetiminin İsrail işgal hükümetine yönelik güçlü bir protesto yaptığını ortaya çıkardı ve toplantının ifşa edilmesinin Washington'un normalleşme çabalarına ciddi şekilde zarar vereceğini vurguladı.

KAYNAK: TEVHİDHABER