Lastikçilerde "genelge" mesaisi

Lastikçilerde "genelge" mesaisi

Emniyet Genel Müdürlüğünün, otomobillere de kış lastiği takma zorunluluğuna yönelik genelgesi, hem lastik satan hem de lastik takılan iş yerlerinde yoğunluk oluşturdu

Emniyet Genel Müdürlüğünün, 54 ilde otomobillere kış lastiği takma zorunluluğu getiren genelgesi sonrasında hem lastik satan hem de lastik takılan iş yerlerinde yoğunluk arttı.

Kışlık lastiği bulunmayan sürücüler, cezalı duruma düşmemek için lastik satan iş yerlerine akın etti. Araçlarına uygun lastikleri alan vatandaşlar daha sonra bu lastikleri değiştiren iş yerlerine gitti.

Edirne Eski Sanayi Sitesi'nde lastik tamirciliği yapan Sefa Yiğittekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genelgenin ardından işlerinde hiç görülmemiş bir yoğunluk yaşanmaya başladığını söyledi.

Otomobil sürücülerinin cezalı duruma düşmemek için lastiklerini genelgeye uygun şekilde kış lastikleriyle değiştirmeye çalıştığını belirten Yiğittekin, "İşlerimiz bir anda arttı. Dün çok yoğunduk. Bugün de yoğunluğun süreceğini tahmin ediyoruz. Vatandaşın mağdur olmaması için mesailerimizi gece de sürdüreceğiz" dedi.

Genelgenin ardından kışlık lastik alan Gürcan Özçakır da genelgeden haberi olur olmaz sanayiye gelerek lastik aldığını söyledi.

Genelgenin sürüş güvenliği açısından yerinde bir karar olduğunu ifade eden Özçakır, "Normalde eşim okula araçla gidiyordu. Bugün onu taksiyle gönderdim, hemen sanayiye gelip lastiklerimi taktırdım. Tabii ki ceza yememek de önemli ancak en önemlisi can güvenliği" diye konuştu.

Genelgeye göre, kış lastiği takmayan sürücülere 77 TL ceza uygulanacak.