Kuveytli Şeyh'den Küstah Gazze Çıkışı

Kuveytli Şeyh'den Küstah Gazze Çıkışı

Kuveytli Selefi Şeyh Osman Hamis, Gazze’deki yöneticilere seslendiği konuşmasında şok sözler sarf etti. Gücün olmadığı yerde düşmanla savaşmanın caiz olmadığını iddia eden Hamis, son savaşta şehid olan 2000 kişinin boş yere öldüğünü ima ederek ablukanın k

Kuveytli Selefi Şeyh Osman Hamis, Gazze’deki yöneticilere seslendiği konuşmasında şok sözler sarf etti. Gücün olmadığı yerde düşmanla savaşmanın caiz olmadığını iddia eden Hamis, son savaşta şehid olan 2000 kişinin boş yere öldüğünü ima ederek ablukanın kalkmayacağını belirtti.  

İşte Şeyh Osman Hamis'in o sözleri:

“Kalbimiz Gazze’yle olmakla birlikte, Gazze’deki karar alma merciindekilere şunu söylüyoruz: Öldürülen Müslümanlardan dolayı Allah’tan korkun.

2000’den fazla Müslüman öldürüldü; yine 10,000’den fazla insan yaralandı. Tüm bunların sorumluluğu kimin? Bu kadar insan ne için öldürüldü?

Bu savaşta kaç tane Yahudi yaralandı? Kaç tanesi öldürüldü? 100 bile değil. Hatta 75 bile değil…

Tüm bu bombalar ve Müslümanların verdiği kayıplar neyin karşılığında?

Abluka? Abluka, 2006’dan beri var, yeni bir şey değil. Ve abluka, daha önceki savaşlarda kalkmadığı gibi bu savaşla da kalkacak değil.

Bu tabloya bakan bir kimse rasyonel ve gerçekçi olmak zorunda.

Diyorlar ki: “Biz ablukada ölüyoruz. Savaşarak ölmek ablukadan daha iyidir.” Yanlış!

2006’dan bugüne kadar savaşlar haricinde kaç kişi öldü, bir sayın. Bu rakamı bugünkü savaşta verilen kayıplarla karşılaştırın. Bir ayda, yedi yılda verilen kayıptan çok daha fazla kişi öldü.

Eğer kazanma şansınız yoksa düşmanla savaşmanız caiz değildir. Aslolan zaferdir, ölmek değil.

Müslümanlar ölmek için değil zafer için savaşır. İlke budur. Bu sebeple eğer Müslümanlar zayıfsa, savaşmalarına izin verilmez. Ancak hazırlık yapmaları için izin verilir: “Onlara karşı gücünüz yettiği kadar kuvvet ve savaş atları hazırlayın. Onlarla Allah’ın düşmanını, sizin düşmanınızı ve bunlardan başka sizin bilmediğiniz fakat Allah’ın bildiği diğer düşmanları korkutursunuz.”(Enfal Suresi:60)

Eğer Allah’ın düşmanlarının kalplerine korku salacak güce sahip değilsek, onlarla çarpışacak noktaya gelinceye kadar bize sabretmek, tahammül etmek ve gücümüzü arttırmak düşer.” 

Haber Videosu

 

İSLAMİ ANALİZ