Kilis ve Hatay'a Roketli Saldırı

Kilis ve Hatay'a Roketli Saldırı

Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, "Atılan 2 roket, bir ev ile bir lokantaya isabet etti, 4 kişi yaralandı." dedi.

Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, "Atılan 2 roket, bir ev ile bir lokantaya isabet etti, 4 kişi yaralandı." dedi.


Tekinarslan, yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde Afrin'den kent merkezine yönelik roketli saldırı düzenlendiğini bildirdi.


"Atılan 2 roket, bir ev ile bir lokantaya isabet etti, 4 kişi yaralandı." diyen Tekinarslan, ambulanslarla hastanelere kaldırılan yaralıların tedavisine başlandığını, polis ekiplerinin incelemesinin sürdüğünü söyledi. Top atışları kent merkezinden de duyuldu.


ROKET RESTORANIN ÇATISINA DÜŞTÜ


DHA muhaberini yaşananları anlattı: "Restoran iki katlı, ancak roketten dolayı restoranın tabanına kadar kaldı. Akşam saati olması nedeniyle restoranda çok sayıda müşteri ve çalışan bulunuyordu. Olay yerine çok yakın bir mesafede bulunuyorduk. Biz de haber turundan dönmüştük. İçeride de basın mensubu arkadaşlarımızın olduğu duyumunu aldık. Ancak hem bu konuda hem de yaralı sayısı hakkında resmi açıklama yapılmadı. Roket restoranın çatısına düştü. Restoran çalışanlarından iki kişi yaralandı, ambulansla hastaneye götürüldü. Roketin düştüğü yer tam şehrin merkezi, valiliğe çok yakın bir yerde. Şehrin ana caddesinin üzerinde bir restorandı. İtfaiye ekipleri park halindeki araçlardan ve izleyen vatandaşlardan dolayı olay yerine ulaşmaya çalışıyor. Roketin isabet ettiği restoranda Vali ve Belediye Başkanı ile ilgili polis inceleme yapılıyor."