Kayyumun Yöneticisi ile Millet Gazetesi GYY'sinin Yetki Kavgası

Kayyumun Yöneticisi ile Millet Gazetesi GYY'sinin Yetki Kavgası

Millet gazetesine atanan kayyumun, kordinatör olarak getirdiği Hüseyin Yahya Şekerci, Gazetenin GYY'si Değer Özergün'ün odasına kullanmak isteyince yetki tartışması çıktı.

 
 

Koza Holding'e atanan kayyum, Millet Gazetesine yayın kordinatörü olarak Hüseyin Yahya Şekerci'yi göreve getirdi. Şekerci Millet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Değer Özergün'in odasını kullanmaya başladı. Durumu öğrenen Değer Özergün odaya gelerek tepki gösterdi.

"SENİN NE İŞİ VAR BU ODADA"

Değer Özergün Şekerci'ye senin ne işin var bu odada hangi sıfatla bulunuyorsun diye sordu ve kendisinin gazetenin genel yayın yönetmeni olduğunu bu yüzden odayı terk etmesini söyledi. Şekerci odadan çıkmayacağını belirtti.

POLİSLE BİRLİKTE ODADA KALDI

Hüseyin Yahya Şekerci beraberindeki polis ile birlikte odada kalmayı sürdürdü. Gazete çalışanları diğer şahsın kim ve odada ne aradığını sordu. Gazete çalışanı olmadığı için çıkmasını istediler. Şekerci bu duruma itiraz etti, "Benim arkadaşım o" cevabını verdi.

"BENİM SECADEMİ NİYE KULLANDIN"

Değer Özergün masasının yanında bulunan tahta seccadesini gösterip Şeker'e "Bunu sen mi kullandın" diye sordu. Evet cevabını alınca sektreterine seslenip "Atın bunu mundar oldu, ben aynı secdeye baş koyacaklarımla aynı secdeye baş koyarım" dedi.

"BU GAZETEYİ SEN Mİ ÇIKARDIN"

Değer Özergün, masada bulunan ve bugün çıkarılan gazetelerin maketini göstererek "Benim iznim olmadan, bu gazeteyi sen mi çıkardın? Bunun sorumluluğu sende midir?" diye sordu. "Evet" cevabını veren şahıs, "Bu künyeden benim adımı sen mi çıkardın?" sorusuna ise "Kayyum" dedi. Özergün ise, "Ben resmi olarak hala bu gazetenin genel yayın yönetmeniyim." dedi.

ÇALIŞANLARDA TEPKİ GÖSTERDİ

Gazete çalışanları Şekerci'den görevlendirmeye ilişkin yazısı olup olmadığını sordular. Olumsuz yanıt alıncada tepki göstermeye devam ettiler.