Karayılan Açıkça Tehdit Etti

Karayılan Açıkça Tehdit Etti

KÜRDİSTAN BAĞIMSIZLIĞA YÜRÜYOR

Çözüm Süreci'nin Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasına kalmasını istemeyen Kandil yönetimi Ankara'ya süre mesajı yolladı. İstedikleri ise yasa çıkarılması.. 

Murat Karayılan yaptığı açıklamada, ‘kritik ve hassas’ olarak tanımladığı sürecin renginin 1-2 haftada netleşeceğini belirterek, “Gelinen aşamada AKP’nin kesesinde bir şey varsa, bunu çıkarıp pratikleştirmesi, işleme koyması gerekmektedir. Yoksa herkes kendi yolunda yürüyecektir” dedi.

ANF'ye açıklamalar yapan Murat Karayılan, müzakere sürecinin yasallaştırılmasını istedi. Bu yapılmadığı taktirde Türkiye'yi parçalayacak çatışmaların başlayacağı tehdidinde bulunan Karayılan, hükümet oyaladığı taktirde bunun felaketlere yolaçacağını söyledi. 

PARÇALANMAYA GÖTÜRECEK ÇATIŞMA BAŞLAR

İşte Karayılan'ın tehdit dolu o sözleri;

- “Büyük bir çatışmaya ve parçalanmaya götürür. Biz burada kimseyi tehdit etmiyoruz. Gerçeklik budur. Önderliğimizin dayattığı gönüllü birlik projesi kabul edilmezse parçalanma gelişir. Çözüm kendisini kapıya dayatmıştır. Sen çözümü elinin tersiyle itersen ya da yine çeşitli numaralarla oyalayarak sıvışmayı esas alırsan bu hiç kimsenin istemediği felaketlere yol açacak bir girişim anlamına gelir. Bu açıdan gelinen noktada herkesin ciddi olması ve sorumlu yaklaşması şarttır.”

KÜRDİSTAN BAĞIMSIZLIĞA YÜRÜYOR

Irak'ta IŞİD ile birlikte ortaya çıkan sürecin Kürtler için alternatif yarattığını belirten Karayılan,“Bugün Güney Kürdistan 4-5 milyonluk nüfusuyla neredeyse bir bağımsızlık sürecine doğru gitmektedir. Kürtler için artık böyle bir seçenek gündemdedir. Bunun da bilinmesi gerekiyor” dedi.