İşte Son Seçim Anketi

İşte Son Seçim Anketi

MAK Danışmanlık Başkanı Kulat, seçime üç hafta kala tabloyu analiz etti.

K Parti, yüzde 47 bandına çıktı, yüzde 50'leri zorlayabilir. CHP, geriledi. HDP, tüm ölçümlerde barajın altında.
Türkiye'nin sandık başına gitmesine tam üç hafta kaldı. MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, bugünden görünen tabloyu değerlendirirken, yaptıkları araştırmalarda AK Parti'nin her halükarda tek başına iktidar göründüğünü söyledi.
HDP'nin barajı aşamaması durumunda AK Parti'nin 350 civarında milletvekilliği kazanabileceğini vurgulayan Kulat, paralel yapı ve bazı kesimlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ona ayak uyduran herkesi hedef aldığını dile getirdi.
Kulat, şu değerlendirmeleri yaptı:
CHP'DE GERİYE GİDİŞ VAR

AK Parti, geçen aylarda yaptığımız anketlerde 43-45 bandında çıkıyordu. Son araştırmalarımızda, yurt dışı oyları da göz önüne aldığımızda yüzde 47'yi buluyor. Kalan süreçte bu oran yüzde 50'ye doğru ilerleyebilir.
Ancak, araştırmalarımıza göre biz tereddütsüz her halükarda tek partili bir AK Parti hükümeti görüyoruz. CHP'de bir geriye gidiş var. CHP yüzde 25 bandına geriledi. Bunun üstüne çıkabilecek ekstern bir durum da yok. Sol uç grupları HDP alıyor.
HDP, BARAJ ALTINDA KALIR

Mersin başta olmak üzere bazı yerlerde CHP ile MHP arasında oy geçişgenliğinin olduğu çekişme de var. MHP'nin oyları yüzde 15-16 bandına gelmişti. Ancak bugünlerde ciddi bir gerilemeye başladı. HDP'nin, Diyanet'in ve Din derslerinin kaldırılması, Kabe ve Kudüs'le ilgili söylemi, muhafazakar Kürt seçmende ciddi tereddüt oluşturdu.Şu an yaptığımız bütün ölçümlerde HDP barajın altında, yüzde 8 bandında görünüyor.
Kaynak : Akşam