İşte cemaatin partisinin adı ve genel başkanı

İşte cemaatin partisinin adı ve genel başkanı

Fethullah Gülen Hareketi’nin öncülük ettiği yeni merkez sağ parti Hakka Hizmet Partisi adını taşıyacak. Partinin genel başkanlığını ise Prof. Dr. Abdurrahim Karslı yapacak.

Fethullah Gülen Hareketi, içinde AK Parti’den istifa eden sekiz vekilin de olduğu yeni bir partinin temellerini atıyor. Gerçek Gündem’in haberine göre, Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür’ün aktif olarak görev aldığı yeni partinin oluşumuna ilişkin son çalışmalar gözden geçirildi.

Gülen Hareketi, Hakka Hizmet Partisi adını verecekleri yeni partinin seçimlere girebilmesi için Genç Parti’nin yöneticileriyle temas kurdu. Genç Parti’nin isim hakkını alıp seçimlere girebilmeyi tasarlayan cemaat Gerçek Gündem'in iddiasına göre, önümüzdeki günlerde İçişleri Bakanlığı’na başvuracak. Evraklar tamamlandığı takdirde, partinin kurucu genel başkanlığını ise Prof. Dr. Abdurrahim Karslı üstlenecek. Hukukçu olan Karslı, cemaatçevrelerinde tanınan bir isimlerinden.

SÜLEYMANCILAR DA PARTİDE OLACAK 

Gerçek Gündem'in iddialarından bir diğer ise İstanbul Çamlıca’daki bir villada buluşarak çalışmaları gözden geçiren partinin yönetiminde, Süleymancılar’ın da yer alması bekleniyor. Parti yola çıktığı takdirde, bağımsız sekiz milletvekili de Hakka H