İstanbul'da 2 Dev Operasyon!

İstanbul'da 2 Dev Operasyon!

Gece saatlerinde IŞİD'e yönelik operasyon düzenleyen İstanbul polisi, sabahın ilk ışıklarında da DHKP-C'ye operasyon düzenledi. Operasyonda 1 kadın yaralandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, sabah saat 04.00 sıralarında AtaşehirSarıyer,Gaziosmanpaşa ve Sultangazi'de önceden belirlenen bir çok adrese eş zamanlı 'terör' operasyonu düzenledi. Ekiplere polishelikopteri de havadan destek verdi.

16 adreste yapılan aramada bir otomatik av tüfeği, örgütsel dokümanlar ve dijital malzemeler ele geçirildi.

BİR KADIN SIRTINDAN YARALANDI

Baskın sırasında çatışmaya girdiği iddia edilen bir kadın ise sırtından yaralanarakOkmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Genç kadının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

MAHALLE SAKİNLERİ İLE POLİS ARASINDA ARBEDE

Bu arada, kadının yaralanmasına tepki gösteren Fatih Sultan Mehmet Mahallesi sakinleri ile polis arasında kısa süreli arbede çıktı. Çevik kuvvet ekipleri, mahallede geniş güvenlik önlemleri aldı.

KAMERAMANI DA DARP ETTİLER

Arbedeyi görüntülemeye çalışan AA kameramanı da mahalle sakinlerince darp edildi, ekipmanlarına zarar verildi.

IŞİD OPERASYONUNDA 50 GÖZALTI

İstanbul'da ayrıca terör örgütü IŞİD'e yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Suriye veIrak'taki çatışma bölgelerine gidecekleri belirlenen yabancı uyruklu yaklaşık 50 şüpheli gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun süreli teknik ve fiziki takip sonucu, kısa süre önce yurt dışından gelen çok sayıda yabancı uyruklu kişinin Suriye ve Irak'taki çatışma bölgelerine gideceklerini belirledi.

Pendik'te tespit edilen 17 adrese eş zamanlı baskın düzenleyen ekipler, yabancı uyruklu yaklaşık 50 kişiyi gözaltına aldı. sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.