İsrail'den Yeni Gözaltı Dalgası

İsrail'den Yeni Gözaltı Dalgası

İşhal güçleri bu sabah düzenledikleri baskınlarda biri Hamas yöneticisi 8 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail işgal güçlerinin biri Hamas yöneticisi 8 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi. 

İsrail Kanal 2 televizyonunun polisin açıklamasına dayandırdığı haberinde, "İsrail polisi sabah saatlerinde ülkedeki Arap beldelerinde 7 kişiyi gözaltına aldı" denildi. 

AA muhabirine konuşan görgü tanıkları da Nasıra, Yafa, Arabe, Aka ve Ummu'l Fahm'da İsrail polisiyle Filistinliler arasında olaylar çıktığını anlattı.

İsrail radyosu ise "İsrail askerlerinin bu sabah Kudüs'ün kuzeyindeki Er-Ram beldesinde bir Hamas mensubunu gözaltına aldığını" duyurdu. Söz konusu Hamas yöneticisinin ismi hakkında ise bilgi verilmedi.

İsrail güçleri dün de Ummu'l Fahm ve Nasıra kasabalarında düzenlenen gösterilerde yaşları 16 ila 39 arasında değişen 15 Filistinliyi gözaltına almıştı. 

Yahudi yerleşimcilerin, ağustos ayının başlarında Nablus'ta Filistinli bir ailenin evini kundaklamasıyla başlayan gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla tırmanmış, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle de ciddi boyutlara ulaşmıştı. Olaylar sebebiyle, Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de 21 kişi hayatını kaybetmişti.