İşgalciler Gelen Yardımları Gazze'ye Sokmuyor!  Gazze'li Yetkiliden Gelen Yardımlar ile İlgili Açıklama!

İşgalciler Gelen Yardımları Gazze'ye Sokmuyor! Gazze'li Yetkiliden Gelen Yardımlar ile İlgili Açıklama!

Gazze Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Münir El-Burş, Al-Mayadeen'e verdiği röportajda şu ana kadar “Gazze Şeridi'ne girilmesi konuşulan yardımlardan tek bir parça bile ulaşmadı. ”

El-Barş, yardımların Refah sınır kapısından girerek Kafr Ebu Salem geçiş noktasına nakledildiğini, burada işgal güçleri tarafından denetlendiğini, ardından dağıtılmadan önce Refah'a geri döndüğünü anlattı.

Gazze'deki hastanelerin durumuna ilişkin Al-Bersh, Al-Mayadeen'e , Gazze'deki hastanelerde yaşananların artık savaş suçu teşkil ettiğini belirterek, " prematüre bebekler bölümündeki elektrik kesintisinin onların anında ölümlerine yol açacağını" vurguladı.

Bugün sağlık kaynakları, Gazze'deki Endonezya Hastanesi'nin elektriğinin kesildiğini ve yakıtın bitmesi nedeniyle hayati tesislerin aksadığını doğruladı.

İki gün önce UNRWA barınma merkezi müdürü Muhammad Shweidah, Al-Mayadeen'e Gazze Şeridi'nin kuzeyi ve Gazze Şehri'nin Gazze Şeridi'ne girecek yardımın dışında tutulduğunu açıklayarak , UNRWA'nın kuzey ve Gazze Şehri bölgelerini terk ettiğini açıkladı.

Bu bağlamda UNRWA sözcüsü Adnan Abu Hasna, Al-Mayadeen'e " Gazze'nin yerinden edilenlerin ihtiyaçlarını karşılamak için günde 100 kamyona ihtiyacı olduğunu " belirterek, bu sayıda kamyonun Şeride girebilmesi için Refah kapısının açılması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı