İşgalci İsrail  İtikafa Giren Filistinlilere Saldırdı

İşgalci İsrail İtikafa Giren Filistinlilere Saldırdı

İsrail polisi, itikafa giren Filistinlilere saldırdı ve onlarca yerleşimci Mescid-i Aksa'nın avlularına baskın düzenledi.

Ramallah: Filistin kaynakları, İsrail polisinin Cumartesi/Pazar gecesi Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da inzivaya çekilmek amacıyla bulunan Filistinli ibadet edenlere saldırdığını ve ikisini tutukladığını, düzinelerce yerleşimcinin avluları bastığını söyledi.

Resmi Filistin Haber Ajansı (Wafa), polis memurlarının "Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediğini, Mescid-i Aksa'da bulunan ibadet edenleri bastırdığını ve onları zorla uzaklaştırdığını" bildirdi.

İsrail polisinin " caminin içinde geri çekilen vatandaşları tutukladığını ve geri çekilen herkesi Zincir Kapı'yı terk etmeye zorladığını ve cep telefonlarına el koymaya çalıştığını" sözlerine ekledi.

Ajansa göre, polis memurları Mescid-i Aksa'dan ayrılanların camiye tekrar girmelerini engelledi.

Kudüs'teki İslami Vakıflar Departmanı ayrıca, Pazar sabahı düzinelerce aşırılık yanlısı yerleşimcinin, ibadet edenlerin camiye girmesine yönelik kısıtlamalar arasında İsrail polisinin sıkı koruması altında kutsal Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediğini bildirdi.

Filistin Basın Ajansı'na (Safa) göre, "işgal polisi, yerleşimcilerin saldırılarını güvence altına almak için sabahtan beri üyelerini ve özel birimlerini Mescid-i Aksa'nın avlularında ve kapılarında konuşlandırdı."

Kaynak: TEVHİDHABER