Irak ordusu Telafer'e havadan saldırdı

Irak ordusu Telafer'e havadan saldırdı

Irak ordusu, IŞİD kontrolündeki Telafer kentine hava saldırısı düzenledi

Irak ordusunun, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün kontrolündeki Telafer kentine hava saldırısı düzenlediği bildirildi.
AA'ya konuşan Türkmen aşiretlere bağlı silahlı grupların komutanlarından Haydar Ali Çolak, ordunun, Telafer'de IŞİD'e ait mevzilere hava saldırısı düzenlediğini belirtti.
Hava saldırısında ölen ve yaralanan olabileceğini ifade eden Çolak, kentteki bazı bölgelerde güvenlik güçleri ve onlara destek veren Türkmen aşiret milisleriyle IŞİD militanları arasında zaman zaman çatışmaların meydana geldiğini söyledi.
Öte yandan, Diyala Güvenlik Komitesi Başkanı Sadık el-Huseyni, ordunun IŞİD'in elinde bulunan Bakuba kırsalındaki El-Azim semtinde kontrolü sağladığını ifade etti.
Huseyni, El-Azim'deki çatışmalarda 6 IŞİD militanının öldürüldüğünü kaydetti.
Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, IŞİD militanları ve bazı aşiret güçleri, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerininin yanı sıra Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Retbe ve Hadise ilçelerini de ele geçirmişti. Çatışmalar dolayısıyla yaklaşık 1 milyon sivil göç etmek zorunda kaldı.