İHH üyesine Kayseri'de coşkulu karşılama

İHH üyesine Kayseri'de coşkulu karşılama

Van merkezli operasyonda gözaltına alınan ve savcılık tarafından serbest bırakılan Kayseri İHH İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Recep Çamdalı, Kayseri'de kalabalık bir grup tarafından karşılandı

Operasyon kapsamında Kayseri'den Van'a götürülen Çamdalı, savcılık tarafından serbest bırakılmasının ardından havayoluyla Kayseri'ye geldi. Burada vakıf gönüllüleri ve vatandaşlar tarafından karşılanan Çamdalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, suçsuz olduğunu belirtti.

Kendisini karşılayan kişilere teşekkür eden Çamdalı, "Kayseri'nin yardım yapıyor olması, sayın Başbakanımızı destekliyor olması, bu haklı davasında Kayseri'nin cezalandırılmasını gerektirdi. Kayseri 15 gün önce yapmış olduğu 'el ele' eylemiyle ciddi bir mesaj verdi. Kayserililer son 6 ayda Suriye için 21 tır yardımı gönderdi. Hem bu yardımlardan dolayı hem de Başbakana destekten dolayı böyle bir olayın gerçekleştiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Emniyet ve yargı mensuplarına dava açmayı düşünmediğini dile getiren Çamdalı, "Herkes görevini yapıyor. Emniyette olan arkadaşların ellerine adreslerimiz verilmiş 'evi aransın alıp getirilsin' diye. Evimizi uygun bir şekilde aradılar, bizi nazik bir şekilde getirdiler. Emniyetin bu durumdaki tutumunu eleştirecek bir durumum yok" ifadelerini kullandı.

Kayseri İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şaban Sözduyar ise Çamdalı'nın her zaman yardıma muhtaç insanların yanında yer aldığını vurgulayarak, "Recep Çamdalı'nın, yetimlerin yardımına koşmaktan, mültecilere imdat olmaktan, soğuktan donanlara sıcak bir kucak olmaktan başka, insan onur ve haysiyetine yakışmayan bir örgüt bağlantısı tespit edilememiştir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA