Hükümet Kurma Görevi Davutoğlu'nda

Hükümet Kurma Görevi Davutoğlu'nda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 64. Hükümeti kurma görevini AK Parti Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'na verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabulü sona erdi.

Kabulde, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 64. Hükümeti kurma görevini AK Parti Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'na verdi.

Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin il başkanları toplantısına katıldıktan sonra TBMM'ye giderek milletvekili yemini etti ve ardından da Başbakanlık Resmi Konutuna geçti.

Davutoğlu, yaklaşık yarım saat sonra buradan ayrılarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesine geldi. Basına kapalı gerçekleşen kabul 40 dakika sürdü.

Görevlendirme Resmi Gazete'de

Bakanlar Kurulunun yeniden kurulması için, Davutoğlu'nun görevlendirilmesine dair tezkere, Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan ve "Başbakanlığa" iletilen tezkerede, şunlar kaydedildi:

"Bakanlar Kurulunun yeniden kurulması için Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 109'uncu maddesi uyarınca, Konya Milletvekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu görevlendirilmiştir.

Seçilecek bakanların atanmaları yapıldıktan sonra Bakanlar Kurulu listesinin ayrıca gönderileceğine bilgilerini rica ederim."

AA