Hüdapar'dan Aksa İçin Çağrı: Kırmızı Çizgimiz ve Haremimiz...

Hüdapar'dan Aksa İçin Çağrı: Kırmızı Çizgimiz ve Haremimiz...

İsrail askerlerinin postallarıyla Mescid-i Aksa`ya girmesini sert dille kınayan HÜDA PAR...

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), İsrail askerlerinin postallarıyla mukaddes Mescid-i Aksa`ya girmesini sert dille kınadı. Partinin genel merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Mescid-i Aksa’nın Müslümanların haremi ve kırmızı çizgisi olduğu belirtilerek, “İzzet sahibi Müslümanları acilen tepkilerini ortaya koymaya ve Aksa`yı sahiplenmeye davet ediyoruz.”denildi. 

Bir hahamın öldürülmesinin bahane edilerek Mescid-i Aksa`nın Müslümanlara kapatılması ancak terör devleti israil`in yapabileceği bir küstahlıktır. Suça karşı cezanın genelleştirilmesi terör şebekesi İsrail`in ilk kez yaptığı bir ihlal değildir. 2 bini aşkın insanın hayatını kaybettiği son Gazze saldırısında da İsrail azılı bir terör örgütü olduğunu bir daha ortaya koymuştur.” denildi. 

Bir haftadır süren gerginlik sonrasında İsrail askerleri necis postallarıyla mukaddes Aksa'ya girmesi dünya Müslümanlarının kabul edebileceği, sineye çekebileceği bir şey değildir. İsrail bilerek ve kasıtlı olarak bu küstahlığı yapmakta ve bölgeyi ateş sarmalına çekmektedir. Aksa, İslam ümmetinin haremi ve kırmızı çizgisidir. Müslümanların izzeti ve haysiyetidir. Bu nedenle izzet sahibi Müslümanları acilen tepkilerini ortaya koymaya ve Aksa`yı sahiplenmeye davet ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

 
Kaynak: Doğruhaber