HÜDA PAR:  Emperyalistler Suriye'de Çıkar Yarışında (VİDEO)

HÜDA PAR: Emperyalistler Suriye'de Çıkar Yarışında (VİDEO)

Son günlerde Halep başta olmak üzere İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere tepki gösteren HÜDA PAR Bitlis Gençlik Kolları, Halep'teki katliamın durdurulması çağrısında bulundu.

Son günlerde Halep başta olmak üzere İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere tepki gösteren HÜDA PAR Bitlis Gençlik Kolları, Halep'teki katliamın durdurulması çağrısında bulundu.

Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Bitlis Gençlik Kolları Başkanı Vedat Dayan, son günlerde İslam coğrafyasında yaşanan katliamların, tüm Müslümanların yüreğine bir hançer gibi saplandığını belirtti. 

Müslümanların olduğu her yerin kan ve gözyaşına mahkum edildiğine dikkat çeken Dayan, İslam dünyasının etkin güçlerine, Halep başta olmak üzere İslam beldelerinde yaşanan katliamın durdurulması çağrısında bulunarak, şunları söyledi:

“Filistin, Suriye, Arakan ve nice İslam ülkesi ölümle anılır hale geldi. Arakan'da Budist çeteler tarafından Müslümanlara akıl almaz katliamlar, sürgünler ve işkenceler yapılıyor. Suriye'de yaşanan dram da yürekleri dağlıyor.”

2011 yılında başlayan Suriye iç savaşı, emperyalist güçlerin bölgeye müdahil olmasıyla içinden çıkılmaz bir hal aldığını belirten Dayan, Suriye rejimi ve Rusya'nın sivil yerleşim alanlarını hedef aldığına dikkat çekerek, “Emperyalist güçler, Suriye üzerinden bir çıkar yarışına girdiler. Suriye, yaşanan olaylar nedeniyle yaşanmaz hale geldi.” dedi.

“Yaşanan katliamlar Müslümanların sessizliğinden kaynaklanıyor”

Dayan, “Rejim güçleri ve Rusya, saldırılarında sivil yerleşim alanları, hastaneler ve pazar yerlerini hedef alıyor. Saldırıda çoğu çocuk ve kadın olmak üzere, binlerce kişi hayatını kaybetti. Suriye araştırma merkezi verilerine göre 2011 yılından buyana 500 binden fazla insan yaşamını yetirdi. 4 milyonu aşkın Suriyeli kendi vatanından göç ederek, mülteci konumuna düştü. Çocukların cansız bedenleri kıyılara vurdu. Suriye'nin Halep kentine yönelik yapılan son saldırıda yüzlerce sivil hayatını kaybederken, son bir haftada yapılan saldırılarla bu sayı bini aştı.” ifadelerini kullandı.

Yaşanan insanlık dramına her zaman olduğu gibi yine de uluslararası güçlerin sessiz kalarak, üç maymunu oynadıklarını dile getiren Dayan, buna karşı Müslümanların kardeşlik duygularını pekiştirerek, birlik içinde hareket etmeleri gerektiğini kaydetti.

“Bu insanlık krizi karşısında uluslararası toplum her zaman olduğu gibi yine sessiz kaldı.” Diyerek açıklamasına devam eden Dayan, şunları söyledi:

“Sözde dünya barışı ve güvenliğini korumak amacıyla kurulan Birleşmiş Milletler, Halep'teki drama kulak tıkadı. Söz konusu Müslümanlar olunca Batı kör, sağır ve dilsiz rolünü oynuyor. İslam dünyasının ağır bir imtihanda geçtiği bu dönemde, kardeşlik duygularımızı pekiştirmeli, tüm Müslüman kardeşlerimizle bir ve beraber olmalıyız. HÜDA PAR Bitlis Gençlik Kolları olarak, bu zulme sessiz kalamayız. Müslüman kardeşlerimizin çektiği acıyı paylaşacak ve dertlerine derman olmak için tüm gücümüzle kardeşlerimizin yanında olacağız. İslam ülkeleri de bu katliamlara sessiz kalınmamalıdır.” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından, başta Halep olmak üzere İslam beldelerinde yaşanan zulmün ve katliamın son bulması için dua edildi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)