HDP'den Yeni Tehdit: Seçim İptal Olur

HDP'den Yeni Tehdit: Seçim İptal Olur

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, YSK'nın sandıkları taşıma kararı vermesi halinde tek bir vatandaşın bile seçimi iptal ettirebileceğini savundu. HDP Sözcüsü Bilgen de dün yaptığı açıklamada, "Boykot ve iç savaş" tehdidinde bulunmuştu

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "taşımalı oy" sistemi nedeniyle bir tek seçmenin başvurusu ile seçimleri iptal ettirebileceğini söyledi.

AK Parti'nin "taşımalı sistem" girişimine ilişkin HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den açıklama geldi.

PKK'ya yakın haber ajansı ANF'ye açıklamalar yapan Önder, “Bugüne kadar en sıkıntılı zamanlarda bile seçimler, kendi bölgelerinde yapılabilmesine rağmen, şimdi hükümet ne hikmetse kendisinin az oy aldığı bütün yerlerde bir seçmen taşıma, sandık taşıma operasyonları geliştiriyor. Bu taleplerin Yüksek Seçim Kurulu tarafından dikkate alınmayacağını ümit etmek istiyoruz. Çünkü, aksi durumda Anayasa Mahkemesi’ne, belirlenen yerde oyunu kullanamayan bir yurttaşın başvurusuyla o seçimin iptali söz konusudur.”

HDP SÖZCÜSÜ: BOYKOT VE İÇ SAVAŞ KONUŞULUR

HDP Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen de BirGün’den Hüseyin Şimşek'e verdiği demeçte, YSK'den sandıkların birleştirilmesi istemlerinin reddi yönünde bir karar beklediklerini söylemişti. Bilgen, aksi durumda parti olarak seçim boykotunu tartışabileceklerini söylemişti.

Bilgen, “HDP’nin seçime girmemesi en küçük olay olarak kalabilir. Bu gibi durumlarda ülke iç savaşı bile tartışabilir” demişti.

Bilgen, konuşmasında şunları söylemişti: Bizim YSK’nin kararına göre HDP’nin seçim boykotu kararı alabileceğine yönelik söylemimiz bir tehdit değil, uyarıdır. Hayatın gerçeği budur. Eğer insanlara siyaset yapma hakkı tanımazsanız, bunun neye hizmet edeceği, hangi koşulları doğuracağı bellidir. Biz, her şeye rağmen sağduyunun egemen olmasını tavsiye ediyoruz. Bunu kabullenip ona göre adım atmalılar. Herkes bilmeli ki şimdiye kadar doğuda ve batıda en zor şartlarda zulüm altında bile Kürtler gidip oylarını kullandı. Şu an HDP’nin seçime girip girmemesi büyük bir mesele gibi gözüküyor ancak öyle bir karar alınırsa, en küçük durum bu olur. Bu gibi durumlarda ülke iç savaşı bile tartışabilir.