Gül’den ucu hem Erdoğan hem Davutoğlu’na dokunan eleştiriler

Gül’den ucu hem Erdoğan hem Davutoğlu’na dokunan eleştiriler

Eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ucu hem halefi Tayyip Erdoğan’a hem de Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dokunan sözler söyledi. Gül, ‘ateşli konuşmaların kimseye yarar sağlamayacağını’ söyledi. Gül, liderlerin ‘yatıştırıcı’ olması gerektiğini de belirtti.

Eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ucu hem halefi  Tayyip Erdoğan’a hem de Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dokunan sözler söyledi. Gül, ‘ateşli konuşmaların kimseye yarar sağlamayacağını’ söyledi. Gül, liderlerin ‘yatıştırıcı’ olması gerektiğini de belirtti.

‘İnanmıyorum’

20140226 abdullah gul

Fotoğraf: DHA

Suudi El Hayat gazetesine konuşan Gül, Ortadoğu’yla ilgili soruları yanıtlarken, hala diplomatik konuştuğuna ilişkin yorum getirilmesi üzerine, “Ateşli konuşmalar yapmanın ne Türkiye’ye ne de Müslüman dünyaya bir fayda getireceğine inanmıyorum” dedi ve ekledi:  “Ilımlılık ve diplomasi temeldir ve belki de hem Avrupa’da hem de Arap dünyasında uzun yıllar yaşamış olmam benim kişiliğimi oluşturmama yardımcı oldular.”

‘Baskı ve kontrol toplumları kutuplaştırır’

Ilımlılığın politikacı olmadan da önce kendi doğasında olduğunu söyleyen Gül, ılımlı bir politikacı ama aynı zamanda da karar verici ve katı bir yönünün de olduğunu belirtti.

Gül, bir devlet adamının idare edici, yatıştırıcı ama aynı zamanda da gerektiği zamanda insanlara karşı dobra olması gerektiğini söylerken, “Elbette ki baskı ve kontrol insanlar için sorunlar yaratır ve toplumu oluşturanlar arasında kutuplaşma yaratır. Benim politikacı kişiliğimde ılımlılık sıyrılan tarafımdır”dedi.