Gökçek'den Cihan ve CHP'ye Sert Tepki-VİDEO

Gökçek'den Cihan ve CHP'ye Sert Tepki-VİDEO

Ankara Büyükşehir Başkanı Melih Gökçek açıklama yapıyor.

Sandıkların büyük oranda açılmasıyla birlikte basının karşısına geçen Ak Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek Cihan Haber Ajansı'na ve Mansur Yavaş'a tepki gösterdi. 

Gökçek, "kimse Cihan Haber Ajansı'na güvenmesin. Onların söylediğine göre AK Parti 30 alıyordu" dedi. 

Mansur Yavaş'ın "seçimi kazandık" açıklamasına tepki gösteren Melih Gökçek, "hadi canım sen de, bu tam bir akıl tutulması, tam bir manipülasyon" ifadelerini kullandı. 

Gökçek, seçimin sonucuna ilişkin de tahminde bulundu, "51'e 39 bitecek bu Allah'ın izniyle" dedi. 

Melih Gökçek açıklamasında şunları söyledi:

İnsanları sokağa dökecekler. Şuanda yapılan böyle bir olay var. Cihan Haber Ajansı bu işin ana mihrak noktası. Cihan tamamen manipülasyon yaparak, tamamen gerçek dışı veriler vererek ortalığı karıştırmak istiyor. Biraz önce NTV’de baktık ki biz aniden bir anda 7-8 puan varken küt dedik aşağıya düştük. Yani akıl sır alacak iş değil. Tam bir manipülasyon. NTV’yi aradık, “efendim biz Cihan Haber Ajansı’ndan aldık da ona göre yayınlıyoruz” diye. Kimse Cihan Haber Ajansı’nın verilerine inanmasın. Onların söylediğine göre Türkiye’de AK Parti yüzde 30 alıyordu. Bu manipülasyonun bir uzantısı olarak Ankara CHP adayını da kullanıyorlar. Bir de baktık ki basın açıklaması yaptı “biz önde gidiyoruz, Çanka’da ilerde olduğumuza göre biz bu seçimi aldık.” Hadi canım sende. Ankara’da kaç tane ilçe var? Alt tarafta aynı haberin içinde NTV veriyor. Ankara’nın taşra ilçelerini tek tek sayıyor. 17 tane ilçemiz var. 16 tanesini de AK Parti kazanmış. NTV beni önce aşağıda gösterdi. Sonra yavaş yavaş yükselmeye başladı. Tabi yükselir.

Tekrar ediyorum: Allah’ın izniyle 50’ye 39 bitecek. Sadece bazı örnekler vereyim. Pursaklar’da bizim Melih Gökçek ile Mansur Yavaş arasındaki minimum fark 6.1. 6 puan orada öne geçiyorum. Peki Çankaya’da öne geçiyorlar. Çankaya’da geçse geçse 37 ila yüzde 35 arasında önümüze geçerler. Peki Keçiören Çankaya kadar büyük bir ilçe değil mi? Ben orada ne kadar geçiyorum? Ben de 30 puan geçiyorum. Altındağ’da 50 puan geçiyorum. 45-50 arası. Sincan’da 55 puan geçiyorum. Peki bunlar nereye geçiyor? Böyle bir şey olabilir mi? 

Geçen sene Gürsel Tekin çıktı dedi ki “İstanbul’u kazandık.” Peki sonra ne oldu? sonra her zamanki gibi mahcubiyet. Bu CHP’nin her zamanki gibi alışkanlığı. Yanına da bir Cihan Haber Ajansı’nı da takmış kol kola gidiyorlar. Hayırlı uğurlu olsun onlara…