Gantz’ın Seçim Vaadi

Gantz’ın Seçim Vaadi

Siyonist Rejimde “Mavi ve Beyaz” İttifakı Başkanı olan ve aynı zamanda Siyonistlerin Başbakan adayı, bu rejimin parlamento seçimlerinin ardından Ürdün Vadisi’ni Siyonist rejime katacağını açıkladı.

“Mavi ve Beyaz” İttifakı olarak bilinen Siyonist Rejim hükümeti karşıtı İttifakın Başkanı, seçimleri kazanması ve işgal topraklarında kabine kurması halinde, Batı Şeria’daki Ürdün Vadisini bu rejim topraklarına katacağını vaat etti.

 

Salı günü seçim gezileri kapsamında Bahr’ul Meyyit’in kuzeyine giden Mavi ve Beyaz” İttifakı Başkanı Benny Gantz, orada, 2 Mart’ta düzenlenecek olan Siyonist rejim parlamento seçimlerinin ardından, uluslararası toplumla koordineli olarak ve ulusal anlaşmayla, Ürdün Vadisini Siyonist Rejime katacağının sözünü verdi.

Ürdün Vadisi, Ürdün nehrinin iki tarafında bulunmaktadır ve bu vadinin büyük bir kısmı Ürdün topraklarında yer almaktadır. Bu bölge verimlidir ve bu vadinin Filistin’deki kısmı, Filistin’in Batı Şeria alanının yüzde 30’unu oluşturmaktadır.  

Siyonist rejimin Genelkurmay eski Başkanı Gantz, vadettiği bu kararını şu ifadelerle haklı çıkarmaya çalıştı: ‘Ürdün Vadisi, İsrail hükümetinin herhangi bir senaryo karşısındaki doğu savunma duvarıdır.’

Benny Gantz ayrıca, Ürdün Vadisinin Siyonist rejim topraklarının ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.

Siyonist Rejim Başbakanı ve Likud Partisi Lideri Binyamin Netanyahu da parlamento seçimlerini yeniden kazanması halinde, Ürdün Vadisini İsrail’e katacağını vaat etti ve Netanyahu geçen hafta da bu vaadini tekrarladı.

Benny Gantz ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump'ın iddia edilen barış planını mümkün olan en kısa sürede hatta Siyonist rejimin seçimlerden önce hazırlayacağına dair umutlu olduğunu dile getirdi.

Siyonist yetkililerin üçüncü tur parlamento seçimlerinin arifesinde daha fazla oy almayı amaçlayan bu tür açıklamaları, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas da dahil olmak üzere Filistinli yetkililer tarafından protesto ve uyarıları beraberinde getirdi.

Trump liderliğindeki ABD yönetimi, "Yüzyılın Anlaşması" olarak adlandırılan ve iki yıldan uzun süredir medyada iddia ettikleri barış planını uygulamak için siyasi hamleler ve eylemler gerçekleştirdi ve geçen yaz Bahreyn'deki Manama ekonomik konferansı da bu eylemlerden biriydi. Amerika’nın bu plandaki amacının, Filistin hükümetimin kurulmasını ve Filistinlilerin anavatanlarına geri dönmesini engellemek olduğu söylenebilir.