‘FİLİSTİNLİLERİ KİM DAHA ÇOK DÜŞÜNÜYOR?’

‘FİLİSTİNLİLERİ KİM DAHA ÇOK DÜŞÜNÜYOR?’

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, sosyal medya hesapları üzerinden bir video yayınladı.

 

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, sosyal medya hesapları üzerinden bir video yayınladı. “Şimdi size inanmayacağınız bir şey söyleyeceğim. Ama yine de söyleyeceğim çünkü doğru” diyen Netanyahu, İsrail’in başbakanı olarak, Filistin halkını Filistinli liderlerden daha fazla düşündüğünü iddia etti.
 
“Birkaç gün önce, dünya Gazze’yi yöneten terör örgütünün World Vision ve BM gibi örgütlerden milyonlarca dolar çaldığını öğrendi” ifadelerini kullanan Netanyahu, Hamas’ın çaldığı paralarla Yahudileri öldürmek için savaş makineleri icat ettiklerini söyledi.

Konuşmasına ‘yanıtı içinde saklı’ bir soruyla devam eden Netanyahu, “Filistinlileri kim daha fazla düşünüyor? Her gün Gazze’ye gönderilen yardımların girişini kolaylaştıran İsrail mi, o yardımları Filistinli çocuklardan çalan Hamas mı?” diye sordu.
 
‘FİLİSTİN HALKI DAHA İYİSİNİ HAK EDİYOR’
 
‘İnanılmayacağını’ söylediği açıklamasında çıtayı bir adım daha yükseğe taşıyan Netanyahu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tüm Filistinli liderlerin bizim insanlarımıza zarar vermekten çok kendi insanlarına yardım ettiğini hayal edin. Filistin halkı daha iyisini hak ediyor.”