Fehmi Koru: İlk hedef Abdulhamit Gül

Fehmi Koru: İlk hedef Abdulhamit Gül

Gazeteci Fehmi Koru, son günlerde Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e yönelik eleştirileri kişisel bloğundaki köşesine taşıdı.

Gazeteci Fehmi Koru, son günlerde Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e yönelik eleştirileri kişisel bloğundaki köşesine taşıdı. Koru, kabinede değişiklik seslerinin üzerine Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün hedef alındığını belirtirken ''Tehlikeli sularda dolaşan birileri var AK Parti’de ve çevresinde. Bakalım sonuç alabilecekler mi?'' diye sordu.

Koru, bugünkü köşe yazısında bakanlarda olası bir revizyonun gündemde olduğunu söylerken bir grubun beklenen değişikliğin gerçekleşmemesi halinde kabineyi el yükselterek hedef alabileceğini söyledi.

Koru, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin revizyon olmayacağı yönündeki açıklamaları hatırlatırken şunları yazdı:

Yalnızca değişişim talebiyle de yetinilmiyor, şimdilerde hükümetin bazı bakanlarını doğrudan hedef alan yayınlar da başladı. İlk hedef adalet bakanı Abdülhamit Gül.  Onunla ilgili yayınları başka bakanları yıpratmayı amaçlayan yenileri izleyebilir; buna da hazırlıklı olmak lazım. Bakanlar kurulundaki bazı isimlerin yerlerini yenilerine bırakması arzusu artık bir güç gösterisinin parçası haline dönüştü. Bu arzuyu medyaya taşıyanlar mutlaka sonuç almayı ve bu yolla güçlerini herkese kabul ettirmeyi kafaya koymuş görünüyorlar.

Abdulhamit Gül’ün bir süredir ‘adalet reformu projesi’ üzerinde çalıştığına dikkat çeken Koru, şöyle devam etti:

Olayın şimdi hedef alınan bakanın bir süreden beri ‘adalet reformu projesi’ ile Türkiye’nin içte ve dışta muhatap olduğu ağır eleştirileri sona erdirme amaçlı bir çalışmayı yönlendiren kişi olması dikkat çekici.  Daha da dikkat çekici olan, suçlayıcı yayınlarda kullanılan FETÖ malzemesinin AK Parti’nin en fazla kaçınması gereken türden bir bumeranga dönüşebileceğini bunu hiç düşünmemiş olanların bile aklına getirme sonucunu doğurabilme ihtimalidir. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’ın eleştirileri de göze alarak yaptığı haklı uyarıların AK Parti’nin önde gelen isimlerinden aldığı tepkileri de bu cümleden sayabiliriz. Tehlikeli sularda dolaşan birileri var AK Parti’de ve çevresinde. Bakalım sonuç alabilecekler mi? Ve tabii, sonuç alabilirlerse, o sonuçla elde edecekleri ekstra gücü ne için kullanacaklar?