Eylem Çağrısı

Eylem Çağrısı

AK Parti ile cemaat arasındaki kavgayı fırsat bilen Geziciler, sokakları karıştırmak için tekrar harekete geçti...

AK Parti ile cemaat kavgasında bir süredir sessiz kalan Geziciler, aylar sonra tekrar sokağa iniyor. Gezi ayaklanmasını organize eden Taksim Dayanışması Gezi Platformu, bu akşam için tüm illerde sokağa inme çağrısı yaptı. Cemaate destek anlamına gelen bu cağrının ilginç bir özelliği var, soruşturmayı yürüten savcının dosyasında yer alan ve tutuklanması istenen isimlerin bir çoğu Geziciler'in şikayet ettiği Havaalanı, 3. köprü ve Hes ihalelerini yapacak kişiler olması...Geziciler, Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları sonrasında başlatılan operasyonlara destek amacıyla yapılan çağrılar, aylar sonra halkın tekrar sokağa dökmeyi hedefliyor.

Geziciler, twitterda #SokağaÇıkmaVakti ve #1milyonkisitaksime TAG'ı altında yaptıkları çağrılarda tüm yurt genelinde eylem çağrısı yapıyorlar. Gezi Platformu'nun bu çağrısı sonrasında sosyal medyada başlayan örgütlenme, Cemaat ile AK Parti arasındaki kavgada halkı sokağa dökme planının uygulamaya konulduğunun göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Bu akşam saat 19.00'da tüm yurt genelinde yapılacağı duyurulan eylemlerin provokasyonlara neden olacağı belirtilerek, yetkililer uyarılırken, Türkiye'de yaşayan herkesin oyunan oyunu görmesi açısından yapılan çağrının ne anlama geldiğini iyi düşünmesi gerekiyor.