Erkin Koray'ın  Başörtüsü Düşmanı Olduğu Ortaya Çıktı

Erkin Koray'ın Başörtüsü Düşmanı Olduğu Ortaya Çıktı

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden şarkıcı Erkin Koray’ın 2007 ve 2008 senelerinde verdiği röportajlarda başörtüsü serbestisi ile ilgili kullandığı ifadeler dikkatlerden kaçmadı.

Uzun süredir Kanada'nın Toronto şehrinde akciğer rahatsızlığı sebebiyle tedavi gören ünlü şarkıcı Erkin Koray, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Erkin Koray'ın taziyeleri devam ederken, geçmişteki konuşmaları yeniden gündem oldu.

Koray’ın 2007 ve 2008 senelerinde verdiği röportajlarda başörtüsü yasağının kaldırılması ile ilgili kullandığı ifadeler dikkatlerden kaçmadı:

“ Türkiye'de olayları bir bilim-kurgu gibi izliyorum. Kurgu var da bilim yok. Maalesef geriye gidiyoruz. Türbandan, çarşaftan Araplar kurtulmaya çalışırken biz aksini yapıyoruz. Bu çok üzücü ve düşündürücü bir durum.… MHP ile ilgili söyleyecek sözüm kalmadı. Zaten konu başörtüsü değil. Türkiye'nin başörtüsü ile hiçbir sorunu yok. Hepimizin, annesi-ninesi başörtülü. Bu türbanı Türkiye'ye sokanlar, bunu nasıl çıkaracaklarını düşünsünler. Bir sanatçı olarak umutsuz değilim. Biz varız ve ayakta durduğumuz sürece, Atatürk'ün yolunda yürüyeceğiz. Türban işinin medeniyetle, bilim ve uygarlıkla en küçük bir ilişkisi yok.”

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/erkin-babadan-turban-cikisi-8230257