Erdoğan'dan Sert Açıkalamalar

Erdoğan'dan Sert Açıkalamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kadın Allah'ın erkeklere bir emanetidir" sözlerini eleştiren kadınlara tepki gösterdi: Ya senin bizim dinimizle ilgin yok ki. Biz sevgililer sevgilisinin hitabına bakıyoruz.

Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'in gündeminde tüm Türkiye'de büyük öfke uyandıran Özgecan Aslan cinayetiyle bir kez daha tartışılan kadına yönelik şiddet konusu vardı.

Erdoğan, Pazartesi günü sarfettiği "Kadına şiddet alçaklıktır. Kadın erkeğe Allahın emanetir" sözlerini eleştiren ve bunu hakaret olarak algılayanlara cevap verdi: 

"Ben kalkıyorum kadının Allah'ın erkeklere bir emaneti olduğunu söylüyorum. Bu feministler filan var ya. 'Ne demek diyor kadın emanetmiş, bu hakarettir' diyor. Ya senin bizim dinimizle, medeniyetimizle ilgin yok ki. Biz sevgililer sevgilisinin hitabına bakıyoruz. 'Allah'ın bir emanetidir. O emanete sahip çıkın' diyor. Ve onu incitmeyin diyor."

Özgecan'ın ailesine övgü

Özgecan'ın ailesinin kızlarının ölümünün ardından örnek derece bir sağduyu sergilediğini belirten Erdoğan şöyle devam etti.

"Özgecanımız’ın annesine de babasına da bütün milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Bu vahşet karşısında her annenin, her babanın böyle vakur durması mümkün değildi. Mehmet efendi gerçekten bütün dünyaya bütün insanlığa bir ders verdi. Bugün de Adalet bakanımla görüşmem olacak, sonuna kadar bu vahşilerin en  ağır cezayı almaları için elimizden geleni yapacağız."

'İdam istiyoruz' diyenlere cevap 

Bu sırada Erdoğan'ın konuşması salondan gelen "İdam istiyoruz" "Kısasa kısas" sesleriyle kesildi. Erdoğan, "Duygularımıza hakim olacağız. Özgecan’ın babasını dinlediniz değil mi? Duruşumuz öyle olacak" sözleriyle karşılık vedi.

'7 çocuğum var, nasıl okula göndereceğim?'

Erdoğan'ın sözü, bir muhtardan gelen "Benim 7 çocuğum var, nasıl okula göndereceğim?" sorusuyla da kesildi. Erdoğan, "Hiç çekinme, okutmaya devam. Üstüne üstüne çıkaracağız. Bacım üstüne üstüne gideceğiz" diye yanıt verdi.

'İç güvenlik paketi için geç bile kalındı'

Erdoğan TBMM'de görüşülmeye başlanan iç güvenlik paketini de gündeme getirdi.  Erdoğan söz konusu düzenleme için geç bile kalındığını belirterek şunları söyledi:

"Demir bilyeyle sapanıyla, yüzü zaten aydınlık değil, karanlık onun için maskeyi takıyor. Ve bunları savunanlar var bu ülkede. Onların önünde yürümeyi millete vaat edenler var. Bende diyorum ki bu ülkede molotof en ileri derecede bir suç aletidir. Ve buna karşı en büyük tedbir neyse önleyici tedbir neyse bunların alınması lazım. Molotof atılması neticesiyle şehit olan Serap kızımızı bir kenara koyamayız. Bana göre bu geç kalınmış bir adım zaten. Şu anda iç güvenlikle ilgili yasanın süratle çıkması ve bir an önce uygulamaya girmesi gerekir."

Erdoğan yasaya karşı çıkanları ise şu sözlerle eleştirdi:

"İşlerine gelmeyenler bağırıyor, oradan nemalanıyorlar. Cam çerçeve bütün esnafların dükkanları böyle yakılıyor yıkılıyor. Arabaları böyle yaktılar. Belediye otobüsü senin neyine ya, neresi seni rahatsız ediyor? Otomobiller taksiler belediye otobüslerini yaktılar. Bunların arkasında kimler olduğunu siz muhtarlarımdan daha iyi biri bilebilir mi?"

Kaynak: Al Jazeera