Erdoğan'dan Demirtaş'ın Moskova Ziyaretine Ağır Eleştiri

Erdoğan'dan Demirtaş'ın Moskova Ziyaretine Ağır Eleştiri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Moskova'ya gerçekleştirdiği ziyaretinde konuşulan silah yardımı iddialarına tepki gösterdi.


Erdoğan'dan Demirtaş'ın Moskova Ziyaretine Ağır Eleştiri
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlarla gerçekleştirdiği toplantıntıda HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Moskova'ya yaptığı ziyarete yönelik eleştirilerde bulunarak, "Biri Moskova'ya gider nasihat alır gelir. Onun arkasındaki terör örgütüne silah yardımı yapacaklarmış. Ne yaparlarsa yapsınlar." dedi.

HASAN KARAKAYA'YI ANDI

Hasan Karakaya dostumuzu kaybetmenin hüznüyle kutsal topraklardan ayrıldık. Kutsal topraklarda son nefesini vermek herkese nasip olmayacak bir güzelliktir. Son namazını adeta bir veda namazı olarak kıldı. Yaklaşık 1-1.5 saat sonra son nefesini vererek ayrı bir imtiyazla aramızdan ayrıldı. Medine ziyaretimizde hayatını kaybeden Hasan Karakaya kardeşimize Allah'tan rahmet ailesine de başsağlığı diliyorum.

"3100 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ"

Geçtiğimiz yıl 3 bin 100'ü aşkın terörist etkisiz hale getirildi. Biz bin yıldır bu topraklarda yaşamanın bedelini en ağır şekilde ödemiş bir milletiz. Dimdik ayaktayız, durmaya da devam edeceğiz. Terörle mücadele edenlerin Çanakkale, Kurtuluş Savaşı ve Malazgirt ruhu ile mücadele ettiğini biliyorum. Biz bu vatanın bir karış toprağını bile kimseye vermeyiz. Türkiye 2023 hedefleri doğrultusunda attığı adımlarla Sur'da o mukaddes gediği açmıştır. Ne yaparsanız yapın, bizi yolumuzdan döndüremeyeceksiniz. Türkiye sizin üs aklınızın size verdiği akıldan çok daha üstündür. Türkiye 2023, 2053 ve 2071 vizyonlarına da ulaşacaktır.

"KAYIPLARIMIZA RAĞMEN AYAKTAYIZ"

Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Biz bu topraklarda yaşamanın bedelini ödemiş bir milletiz. Ne yapsalar boş. Son 200 yılda yaşadığımız kayıplara rağmen ayaktayız evelallah her daim ayakta olacağız.

"TERÖR ÖRGÜTÜNE YARDIM EDECEKLERMİŞ"

Eski Türkiye'nin yolunu değiştirmek kolaydı. Ama yeni Türkiye'ye kimse operasyon yapamaz. 13 yılda yaşadığımız badireleri nasıl aştıysak bunları da aşacağız. Biri Moskova'ya gider nasihat alır gelir.

Onun arkasındaki terör örgütüne silah yardımı yapacaklarmış. Ne yaparlarsa yapsınlar. Bu ruh ve inanç olunca ne bir karış toprağından bir karış veririz ne de hedeflerimizden vazgeçmeyiz. Ne yaparsanız yapın bizi yolumuzdan döndüremeyeksiniz.

"SURDA BİR GEDİK AÇTIK..."

Allah bize yeter o ne güzel bir vekildir. Çanakkale'deki ruhla mücadele ediyoruz. Ne bu vatan toprağının bir karışını veririz ne de projelerimizden taviz veririz.

Üstadın dediği gibi;

Surda bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes
Ey kahpe rüzgar artık ne yandan esersen es...
Türkiye sizin üst aklınızın size verdiği akıldan çok daha büyük ferasete sahibiz.
Çünkü biz inandığımız için üstün olduğumuzu biliyoruz.

ANA MUHALEFETE TEPKİ GÖSTERDİ

Bölücü örgüt tamamen etkisiz hale getirilecek. Hendek kazanları arkadaş olarak gören bir ana muhalefet var. Grup toplantılarında muğlak ifadelerle mektup okumakla güvenlik güçlerimizi töhmet altında bırakan bir genel başkan var.

"O PARTİYE OY VERENLER DE RAHATSIZ"

O bölgede fazla oy alan partiye oy verenler de bundan rahatsız. O evleri yakılanlar Kürt değil mi? Bu zulmü yapan bölücü terör örgütü ve onları destekleyen partiler bunun hesabını ne bu dünyada ne öteki tarafta hesabını veremezsiniz.

Tükiye'de Kürt sorunu değil terör sorunu vardır. Kimse bunu bize yutturmaya kalkmasın.

"YARGILANLARIN SAYISI ARTACAK"

Hendeği kazan ile hendeği savunan, bombayı koyan ile bombayı savunan, silah kabzasını tutan ile silahı savunanın hiçbir farkı yoktur. Siyaset değil, ihanettir.

Bıçak kemiğe dayandı. Şu anda yargılanıyorlar, yargılanların sayısı artacak. Ben prensip olarak siyasi partilerin kapatılmasını gereksiz görüyorum. Ancak siyasi partinin yaptığını partisi değil, şahsın kendisi ödemelidir. Bu genel başkan da milletvekili de Meclis üyesi de olabilir. Tercihini siyasetten değil, terörden yana koyanlar bunun hesabını hukuk önünde vermelidir.

"MECLİS'İN HAREKETE GEÇMESİ ŞARTTIR"

Terör örgütünün mensupları için hukuk neyi emrediyorlarsa bu kişiler için de aynı hukuk işetilmelidir. Meclisin ve yargının harekete geçmesi şarttır. Kimse ama kimse bu devletin ekmeğini yiyip devlete kılıç çalamaz. Kamu kurumları içinde görev yapanlardan terörün yanında yer alanlar için aynı işlemler yapılmalıdır. Ya devlet başa ya kuzgun leşe deme noktasına getirilmemelidir.

"ŞAHSIMA HÜCUM ETMEYE BAŞLADILAR"

Referansımız mevcut anayasa ise neden yeni anayasa peşinde koşuyoruz? Asıl olan toplumsal mutabakatın sağlanmasıdır. Her partinin teklifini ortaya koymasında fayda görüyorum. Başkanlık sisteminin başarılı da başarısız da örnekleri vardır.

Hitler örneğini vermiştim. Şahsıma hücüm etmeye başladılar. Almanya parlamenter sistemle yönetiliyordu ama Hitler ülkenin başına musallat oldu. Ben Türk tipi başkanlık dedim, başladılar saldırmaya. Bunlar kendi ülkelerinin markasını da istemiyorlar. Ülkemizdeki parlamenter sisteminin işleyinden memnun olan var mı? Devamlı darbe üstüne darbe getiriyor."

"AHLAKTAN YOKSUN HABERLERİ GÖRÜYORSUNUZ"

Bazı medya kuruluşlarının ahlaktan yoksun haberleri görüyorsunuz. Bunlar kendi isteklerinin yerine gelmeyişi yüzünden bunları yapmaktalar. Sen nasıl yüzde 52'ye saygı duymazsın. Hep bu sistemden şikayet edeceksin hem de alternatiflere karşı çıkacaksın.

Milletin talepleri önünde kimse duramaz. Bir siyasi parti millet ne der diye sormuyor. Böyle bir şey olabilir mi? Biz parti kurarken 42 bin denek üzerinden anket yaptık öyle parti kurduk. Parti kurarsın, ama sonra parti çöplüğüne gidersin.

"TÜM SAHABELERİMİZİ EŞİT DÜZEYDE SEVİYORUZ"

Avrupa'da yaşanan acı ve zulüm ortada. İslam dünyasında yaşanan mezhep fitnesine bakın. Bunu dizayn eden üst akıl mezhep çatışması yaşansın istiyor.

Biz tüm sahabelerimizi eşit düzeyde seviyoruz. "