Erdoğan Trabzon'da Konuştu

Erdoğan Trabzon'da Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon'da toplu açılış töreninde konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;
 
24 ayrı eser 153 trilyon liralık yatırım Trabzon'a hayırlı olsun.
İktidara geldiğimizde Samsun-Sarp Karadeniz yolunun yüzde 35'i yapılmıştı bu yolu biz tamamladık.
 
Kimi Pensilvenya'nın önünde eğilir, kimi paranın karşısında eğilir. Ama biz Allah'tan başkasının önünde eğilmeyiz.
 
Biz yaptığımız konuşuyoruz, yapmakta olduğumuzu konuşuyoruz.
 
Eski Türkiye koalisyonu kurdular. Hedeflerinde Diyanet, imam hatipler, Kabe var. Bunlar güçlerini dağda aldılar. Biz gücümüzü Hak'tan ve halktan alıyoruz.
 
Diyanet'in arabası 1 milyon TL değil. Diyanet İşleri'ne bu arabanın daha kalitelisi gerekidr.
Diyanet İşleri Başkanlığımıza laf uzattırmayacağız.
 
CHP eğitimde 1+8+4 diyor. Yani bu söyleyince imam-hatiplerin orta bölümünü kapatıyorsun. Ben dertli babayım 4 evladım da imam hatip mezunuydu. Onlar bu çileyi çektiler. Kızlarım bu ülkede üniversiteye gidemedi. Erkek evlatlarıma da taktılar. Şu vakıfta var bu vakıfta var. Tabii olacaklar ya sizden mi izin alacaklar?
 
Devlet içinde devlete asla müsade etmeyiz. Niye Pensilvanya'da duruyorsun çık gelsene? Niye gelmiyorsun? Bak hepsi buradan kaçmaya başladılar. Niye kaçıyorsunuz ya durun burada. Biliyorlar.
 
Geçenlerde Gaziantep'teydim. Kardeşlerimiz Ankara'ya geldiler. Ne dediler biliyor musunuz? Vasıflı eleman arıyorum ama bulamıyorum. Çünkü beyefendiler hanfendiler kolay kolay iş beğenmiyorlar. 3. havalimanı müteahhitlerinden birisi bana ne dedi biliyor musunuz? Ağır vasıta şoförü bulamıyorum diyor. Vietnam'dan şoför getiriyorum diyor. 2 bin 200 TL net maaş veriyorum 3 öğün yemek veriyorum ama adam bulamıyorum diyor.
 
Sen rıskı buldun git be. Çünkü devletin malı deniz yemeyen domuz. Öyle bakıyorlar. Bir kapağı attın mı bir daha çıkmak yok. Bizim artık memur işçi ayrımını kaldırmak lazım. Çalışanlar diye bir anlayış vardır. Çalışan çalışır, çalışmayan ihbar ve kıdem tazminatını alıp gider. Bir işveren çalışanından memnun değilse çalıştırır mı? Biz bunların hepsini yavaş yavaş aşacağız. Biz işsizlerin hepsine iş vereceğiz diyor. Biz senin SSK'da genel müdür olduğunu biliyoruz. Hastane deyince temizlik gelir akla pislikten geçilmiyor.