Erdoğan Suud'a  Sert Eleştiriler Yöneltti

Erdoğan Suud'a Sert Eleştiriler Yöneltti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genç Kadınlar Liderlik Programı'nda yaptığı konuşmada Suudi Arabistan'a sert göndermelerde bulundu.

Genç Kadınlar Liderlik Programı'nda konuşan  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen ay sonunda ‘ılımlı islama döneceğiz' açıklamasında bulunan Suudi Arabistan'a yönelik eleştirilerde bulundu.

Ilımlı islam projesi İslam'ı zaafa uğratma projesidir

“İslam Allah'tan başka hiçbir gücün kulluğuna izin vermeyerek insanı özgürleştiren bir dindir.” İfadelerini kullanan Erdoğan ılımlı islam projesinin yeniden köpürtüldüğüne dikkati çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Bir konuyu yeniden köpürttüler, Ilımlı İslam. Bu ılımlı İslam kelimesinin patenti Batı'ya ait. Bunu söyleyen kişi kendine ait olduğunu düşünüyor olabilir ama sana ait değil. İslam'ın ılımlısı, ılımsızı olmaz. İslam tektir. Kimse İslam'ı çeşitlendirme gayreti içine giremez. Mesele şu İslam'ı zaafa düşürmek”

Suud'un referansı İslam değil; gelenektir

Suudi Arabistan'a yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan, Suud'un referansını islamdan değil gelenekten aldığını ifade ederek şunları kaydetti:

“Kadınları hayattan soyutlayan anlayış İslam'dan değil gelenekten referans alır.Ya sen ılımlı islam diyorsun, daha bir bayana araba kullandırmıyorsun. İslam'da buna mani var mı yok?”