"Erdoğan Olmasaydı Paralel Yapı Teslim Almıştı"

"Erdoğan Olmasaydı Paralel Yapı Teslim Almıştı"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Eğer Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı, bunlara (Paralel yapı) Türkiye teslim olurdu" dedi.

Soylu, partisinin Marmaris ilçe teşkilatı tarafından İçmeler beldesindeki bir otelde düzenlediği toplantıya katıldı. Toplantıda konuşan Soylu, 17 Aralık süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

12 Eylül'deki referandumda "Eski Türkiye defterini kapatıyoruz, yeni Türkiye defterini açıyoruz" dediklerini hatırlatan Soylu, "Eski Türkiye'den kastımız faili meçhul cinayetler, anlamlandıramadığımız olaylardı. Tarihin girdabına girdiğimiz bir süreçti. Referandumla 'artık hakim siz değilsiniz, halktır, bu millettir' anlayışını gerçekleştirmeye çalıştık. Biz o gün eski derin devleti tasfiye edip, birilerinin eline yeni bir derin devlet anahtarı mı verdik?" diye konuştu.

Bugün birilerinin kendilerine, "Yargıtay bende olacak, HSYK bizde olacak, Danıştay bizde olacak, bakanın özel kalem müdürü bizde olacak' dediğini belirten Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diyorlar ki, 'Biz sizi yıllardır dinliyoruz, ne adım attığınızı biliyoruz. Siz yanlış yapmasanız da biz kelimelerinizi toplar, birbirine ekler ve montajlayarak sizleri itibarsız hale getirmeye çalışırız. 7 bin kişiyi dinliyorsunuz, bunların arasında Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, ülkenin enerji politikalarını yürüten Enerji Bakanımız var. Burada herkes var. Niçin bu insanları dinliyorsunuz? Niçin bu insanları fişliyorsunuz. Niçin bu ülkenin insanlarının, verdiğimiz vergiyle maaşını alanları, bu ülkenin insanının peşine düşürüyorsunuz?"

-"Referandumdan sonra birileri yeni derin devlet olmak istedi"

Eski Türkiye'ye "İnsanları fişliyorlar, faili meçhul cinayetler işliyorlar ve karanlık odalarda bu ülkenin geleceği için planlar yapılıyor, millete alternatif paralel yapı oluşturuluyor" diye karşı çıktıklarına işaret eden Soylu, 12 Eylül 2010 referandumundan sonra birilerinin yeni derin devletin sahibi olmak istediğini kaydetti.

Dün milleti küçük görenlerin, bu yapıyla aynı safta, düşüncede ve zihniyette buluştuğunu ifade eden Soylu, şöyle konuştu:

"Yeni Türkiye'de yeni derin devlet olarak bulunmak isteyenler, neredeyse ülkenin Cumhurbaşkanına, Başbakanına, ülkenin yöneticilerine şantaj yapmaya kalktılar. Bu 7 bin kişinin dinleme kayıtları nerede. Bir diplomatımız Türkiye'nin en önemli milli meselesi için yaptığı müzakerede önüne bu kayıtları, bir yabancı istihbarat örgütü koyarsa, bunun vebalini kim ödeyecek? Bu kayıtların gitmediği de meçhul değil."

-"Erdoğan olmasaydı, Türkiye bunlara teslim olurdu"

Milletin, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sözleriyle "Bunlara teslim olma Tayyip Erdoğan" dediğini vurgulayan Soylu, "Siyasi tecrübeme ve bilgime dayanarak şunu net olarak söylüyorum ki, eğer Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı, bunlara (Paralel yapı) Türkiye teslim olurdu. Türkiye büyük bir gaile ile karşı karşıya ve bunu ortadan kaldıracaktır. Buna hiç şüphem yok. Millet bu darbenin kodlarını çözmüştür, geçmiş dönemlerdeki çözdüğü gibi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA