Erdoğan Merkez Bankasını Eleştirdi !

Erdoğan Merkez Bankasını Eleştirdi !

Cumhurbaşkanı Erdoğan Merkez Bankasını Enflasyon Konusunda Eleştirdi

Merkez Bankasına Enflasyon Eleştirsi

Özellikle faiz konusundaki hassasiyetim aynıdır. Değişen bir şey yoktur. Merkez bağımsız, o kendi kararını alır. Özel sektöre ait bankalar var onlar da Merkez Bankası'nın kararına bakıyor. 50'lere varan şu anda faiz uygulaması var.

Reel sektördeki yatırımlarını neye göre yapacak. Özel sektör bankalarının bir çoğu kredi musluklarını da açmıyor. Yüzde 50'lere varan faiz oranları olduğu zaman içinizde o kadar kazanan var mı bu ancak esrar eroin ticaretinde olur. Faiz denilen bu sömürü aracını kullanmaya asla aracı olamayız, vesile olamayız.

'MERKEZ BANKASININ ENFLASYON ORANLARINI TUTTURDUĞUNU GÖRMEDİM'

TÜSİAD diyor ki faiz çok yüksek ben de diyorum ki bu yüksek faizi düşürelim. Hedefimiz üretimi, verimliliği ve tasarrufu esas alan bir ekonomik anlayışı yerleştirerek yaşadığımız sıkıntıların üstesinden gelmektir. Emin olunuz ki nice fırtınaları atlatan Türkiye bugünleri de geride bırakacaktır. Bu bir kriz değil manipülasyondur.

Bu yüksek faizi düşürelim diyorum. Faiz sebeptir, enflasyon neticedir, tersini diyorsan bu işi bilmiyorsun arkadaş. Faiz ve enflasyon bir sebep netice ilişkisi olarak masaya yatırdığınızda faiz sebep enflasyon neticedir. Zira faizin oranını sen tespit edersin enflasyon o akışta kendisi oluşur.

Merkez Bankası her zaman yıl sonu enflasyon tahminlerini açıklıyor. Ben bugüne kadar Merkez Bankası'nın açıklamış olduğu enflasyon oranlarını tutturduğunu görmedim.