Erdoğan F.Gülen'e Yükledi

Erdoğan F.Gülen'e Yükledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'da yaptığı konuşmasında Fethullah Gülen'e ve muhalefete sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, New York Times'a yazdığı makalede, "Türkiye'nin otoriterleştiğini, Cemaat'in bir cadı avının kurbanı olduğunu; ülkede demokrasi ve insan haklarının rafa kaldırıldığını" söyleyen Gülen'i ve o yazıyı yayınlayan gazeteyi sert şekilde eleştirdi.
Gülen'e Banka patronu musun yoksa Hoca mısın? diye seslenen Erdoğan, New York Times gazetesinin sahiplerinin iyi araştırılması gerektiğini vurguladı.
400 MİLLETVEKİLİ VERMEMİZ GEREKİYOR
7 Haziran'da bu ülkede seçim var. 7 Haziran'da biz yeni Türkiye'yi istiyorsak, yeni anayasa istiyorsak 400 milletvekili vermemiz gerekiyor. Kardeşlerim Çözüm Süreci istiyorsak 400 milletvekilini vermemiz gerekiyor ki gümbür gümbür bir parti bunları gerçekleştirebilsin.
Önümüzdeki hafta Latin Amerika'ya gidiyoruz. Bu seyahatimizde Kolombiya Küba ve Meksika'ya gidiyoruz. Ziyaretlerimize devam edeceğiz. Çünkü pergelin bir ayağı Türkiye'de olacak ama diğer ayağıyla dünyayı dolaşacağız.
BEN SÖZÜMÜ YERİNE GETİRİYORUM
Küresel güç haline gelme iddiasındaki Türkiye'nin Türkiye'de kalma gibi bir lüksü olabilir mi? Yatan oturan değil koşan bir Cumhurbaşkanı olacağız dedik buna layık olmamız lazım. Şimdi verdiğim sözü yerine getiriyorum. Ankara'da oturup sadece evrak imzalayan bir Cumhurbaşkanı olursam size ihanet etmiş olurum. Cumhurbaşkanı meydanlara çıkıyor diyorlar asıl mesele sizin meydanlarda olmamanız.
BÜYÜYEN TÜRKİYE'Yİ HAZMEDEMEYENLER VAR

Çıkıyor bir tane siyasi müdür ben o teröristlerin önünde yürürüm diyor. Eli molotoflu taş sapan var neymiş genç.. Onların önünde yürürüm diyor. Elinde taş sapan varsa milletin evine arabasına her şeye saldırıyordur. Bu ülkenin huzura, refaha ihtiyacı var.
Elinde molotofla ülkenin her yerinde terör estiren insanlara sahip çıkamayız bunun bedelini ağır ödedik seyirci kalamayız. Türkiye gelişecek büyüyecek ama bunu hazmedemeyenler var. İçerde de var dışarda da var.
BUNLAR DÖRT DÖRTLÜK CAHİL

Yeni ihtiyaçlar çıkıyor. Bugün dünyanın gelişmiş ülkelerinde hızlı karar alma kabiliyetindeki ülkelere bir bakın başkanlık sistemini kullanıyorlar. Bunu hayata geçirmek durumundayız. Geçmişte yaşadığımız sorunlarda sistemin yarattığı büyük sıkıntılar var. Bu beden dar geliyor gelin daha iyisini getirelim. Denetim mekanizması yok diyorlar, bunlar 4-4'lük cahil.
Türkiye başkanlık sistemiyle yönetiliyor olsaydı bugün daha ileri bir seviyede olurduk. Ben belediye başkanlığı döneminden bu yana başkanlık sistemini savunuyorum. Dünyada başkanlık sistemini kullanan onlarda ülke var hangisinde krallıklar oluşmuş.
HANGİSİ PADİŞAH OLMUŞ Kİ...
Başkanlık sistemi padişahlıkmış Bu dünyada bu sistemi kullanan onlarca ülke var hangisi padişahlık yapmış.. Bu sistemde ısrar etmenin ülkeye de millete de faydası yoktur. Başkanlık sistemini keyif için gündeme getirmiyoruz. Milletimiz bize herşeyi zaten layık görmüş. Milletimiz için, ülkemiz için başkanlık diyoruz.
Aslında bunlar milletten, milli iradeden korkuyor, kendine güvenmiyorlar. Bu gidiş milletin faydasına değil. Seçimlerin yeni Türkiye'nin kapısını açacak şekilde sonuçlanmasını temenni ediyorum.
Bursa gelişmenin, kalkınmanın, büyümenin manasını çok iyi bilen bir şehir. Barışın, huzurun, kardeşliğin kıymetini biliyorsunuz. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için tüm bunları kalıcı hale getirmemiz gerekiyor.
GÜLEN'E SERT TEPKİ
Pensilvanya'daki zat, Türkiye'deki bir katılım bankasıyla ilgili makale yazıyor. Sen hoca mısın yoksa banka patronu mu? O malum New York Times gazetesi.. Acaba patronları kim? Kardeşlerim hesap başka. İçerden ve dışardan saldırıyorlar, güçlü Türkiye istenmiyor..."