Erdoğan: Asırlık Uyanışımızı Önlemeye Çalışıyorlar

Erdoğan: Asırlık Uyanışımızı Önlemeye Çalışıyorlar

Erdoğan: Asırlık uyanışımızı önlemeye çalışıyorlar

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Gebze-İzmit kesiminin açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul’un batısındaki en uç noktasından başlayıp Kocaeli ve Sakarya’ya kadar uzanan büyük bir projedir. Otoyolumuzun inşaatı biten kesimlerini 2016’dan bu yana peyderpey açıyoruz. Bu bölüm dahi tek başına iftihar verici bir eserdir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan video konferans sistemiyle katıldığı açılışta "Yönümüzü geleceğe çevirmek yerine kendi iç sıkıntılarımıza çevirdiğimizde enerjimizi ve vaktimizi heba ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle: 

- İstanbul - İzmir otoyolu bölgede hizmete soktuğumuz önemli eserledir.  Yol medeniyettir. Yolları olmayan ülkeyseniz medeni olmaktan bahsedemezsiniz. 

- Hizmete açtığımız Gebze-İzmit kesimi, aynı zamanda TEM Otoyolu ve D-100 Karayolundaki yükü de azaltacaktır. Bu durum İstanbul-Ankara güzergahının en sıkışık kesiminin rahatlaması anlamına geliyor.

- Türkiye salgından en az etkilenen ülkelerden biri oldu. 

- Suriye’den Libya’ya Doğu Akdeniz’den Karadeniz’e kadar geniş bir alanda verdiğimiz mücadelenin başarıya ulaşması hayati bir öneme sahiptir. Türkiye'yi yeniden kendi iç meseleleriyle boğuşan bir hale getirerek asırlık uyanışımızı önlemeye çalışıyorlar.

- Biz 18 yıllık hükümetlerimiz döneminde, Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanların 10 katı eseri ülkemize kazandırdık.

- Sağladığımız uygun finansın etkisiyle, konut ve otomobilde rekorlar ardı ardına geliyor

- 10 yıl önce 2023 hedefleriyle milletimizin huzuruna çıktığımızda birilerinin tek derdi birkaç ay sonra yapılacak seçimlerdi. Aradan geçen bunca zamana rağmen karşımızda halen ufku yapılacak ilk seçimleri geçemeyen bir siyaset anlayışı var.

- Yılın üçüncü çeyreğinde üretmeye devam ederek salgının etkilerinin önemli bir kısmını geride bıraktık.

- Önümüzdeki dönemde istihdam daha da artacak. İnşallah 3. çeyreği her kesimi memnun eden bir büyüme oranıyla kapatacağız.

- Türkiye'yi Afrika'nın Güney Amerika'nın ücra köşelerindeki ülkelerle aynı not kategorisine sokanlara en güzel cevabı başarımızla vereceğiz.