Elon Musk, Patronlarına İtaat Edecek

Elon Musk, Patronlarına İtaat Edecek

İsrail-Elon Musk anlaşması: Starlink, Gazze Şeridi de dahil olmak üzere bölgede yalnızca İsrail İletişim Bakanlığı'nın onayıyla çalıştırılabilecek

İşgalci İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, milyardar Elon Musk ile Starlink uydu birimlerinin, Gazze Şeridi de dahil olmak üzere yalnızca İsrail İletişim Bakanlığı'nın onayıyla çalıştırılabileceğini içeren bir anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Musk'ın bugün İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve rehine yakınları ile görüşmek üzere İsrail'e bir ziyaret gerçekleştireceği açıklanmıştı.

İşgalci İsrail İletişim Bakanı Karhi, X platformundan yaptığı açıklamada, "Elon Musk, liderliğimdeki İletişim Bakanlığı ile prensip anlaşmasına vardığınız için sizi tebrik ediyorum" dedi ve Starlink uydu birimlerinin yalnızca İsrail İletişim Bakanlığı onayıyla çalıştırılabileceğini içeren bir anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Karhi, "Starlink uydu üniteleri Gazze Şeridi de dahil olmak üzere İsrail'de yalnızca İsrail İletişim Bakanlığı'nın onayıyla işletilebilecek" ifadelerini kullandı.

İşgalci İsrail Başbakanı Netanyahu, Musk'a 7 Ekim saldırısı ile ilgili hazırlanan mizansen görüntülerin yer aldığı Kibbutz Kfar Aza'yı gezdirdi.