Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Elbet bir karşılığı olacaktır bu sevdanın

Şahit olduğunuz gibi, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla nisan ayının tamamı bütün Türkiye genelinde etkinliklerle geçmekte. Rasûlullah (s.a.v) Efendimizle ilgili konferans, açık oturum, panel ve benzer etkinlik düzenlenmeyen bir tek kent merkezi yok. Hatta bir tek il ve ilçede sayısız proğramlar düzenlenmektedir.
 

Doğu ve Güneydoğu ayağa kalkmış durumda

Kutlu Doğum haftası, Doğu ve Güneydoğuda Peygamber Sevdasına dönüşmüş ve bu sevda ile bölge halkı ayağa kalkmıştır, nisan ayı boyunca hep ayakta kalacaktır.

 

Her geçen yıl daha büyük katılımlarla ihya edilen Kutlu Doğum proğramları, artık ilçe merkezlerinde de meydanlara, açık alanlara taşmış durumda. Çeşitli bahanelerle meydanlara ve açık alanlara müsaade edilmeyen ilçelerde halk kesinlikle salonlara sığmamakta, izdihamlar yaşanmaktadır.

Sadece bu büyük etkinlikleri düzenleyenler kendilerine Peygamber Sevdalıları Platformu ismini verdikleri için değil, katılan kitleler de kendilerini Peygamber Sevdalıları olarak isimlendirmekte, konuşmaların genel muhtevası da bu sevda üzerinde yoğunlaşmaktadır.

Böyle olunca, Doğu ve Güneydoğu"nun meydanları Rasûlullah (s.a.v) Efendimize olan muhabbetle kaynamakta, meydanlar bu sevdayı haykırmakta, yüz binlerce müslümanın dilinden arşı a"lâya milyonlarca salatü selam yükselmektedir.

 

Yüreğinde bu şekilde Peygamber sevdası parıldatanları Allah Teala kesinlikle karşılıksız bırakmayacaktır.

Çünkü, gerek Allah Teala"yı sevenler, gerek O"nun Rasûlü"nü sevenler ve gerek Müslümanları sevenler kıyamet gününde kurtulacaklardır.

Çünkü müminin muhabbeti, diğer amelleri gibi sıradan bir amel değildir. Muhabbetle birlikte müminin diğer bütün amelleri bambaşka oluverir.

Özellikle müminin Peygamber Aleyhisselam"a gösterdiği muhabbet, onun dininin en büyük dinamizmidir, dinî hayatının enerjisidir.

Kitlelerin muhabbetine gelince; Eğer bir ülkenin, bir coğrafyanın insanlarının tamamı Hz. Muhammed Aleyhisselam"a olan muhabbetini, sevdasını gürleştiriyorsa, büyütüyor, büyütüyorsa" Allah Teala bunu kesinlikle karşılıksız bırakmayacaktır. Ahirette vereceklerini kastetmiyorum, o ayrı bir konu.

Eğer bir ülkenin insanları kitleler halinde Peygamber sevdası ile öne çıkmaya başlamışlarsa, iddia ediyoruz ki orada ciddi bir tarih yazılıyor demektir.

Peygamber Aleyhisselamı severek öne çıkanları Allah Teala kesinlikle onurlandıracaktır, onları İslam"ın taşıyıcıları yapacaktır, İslam"ın tebliğcileri yapacaktır.

Peygamber sevdası ile donananlar, bulundukları topraklarda İslami bir dirilişin başlatıcıları olacaklardır ve tarih buna şahitlik edecektir.

 

Tarih göstermiştir ki, İslam adına işe muhabbetsiz başlayanlar hiçbir zaman bu işin sonunu getirememişlerdir.

Muhabbetsizlik demek, sevdasızlık demek, kupkuru olmak demektir, başlamadan bitmek demektir.

Muhabbetsizlik demek, yalıtkanlık demektir, kopukluk demektir.

Muhabbetsiz başlayanlar birazdan darmadağın olacaklar demektir.

Muhabbetsizlik demek, buz gibi soğukluk demektir. Unutulmamalıdır ki, soğukların en kötüsü, insanın soğuğudur.

 

Elhamdülillah, Rabbimiz hakkımızda hayır murad etmiş olmalı ki, yüreğimize Rasûlunün sevdasından bir ateş yakıverdi, o sevda ateşiyle yollara düştük.

Allah"ın izniyle bu sevda ateşi bizi çok çok uzaklara götürecektir.

doğruhabergazetesi

Bu yazı toplam 4718 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar