Efkan Ala: Piyasada dolarları kim topladı

Efkan Ala: Piyasada dolarları kim topladı

İçişleri Bakanı Efkan Ala soruşturma krizi sonucu ekonominin zarar gördüğünü belirterek, "operasyon öncesi dolarları kim aldı diye soruyorsam şüpheden değil, elimde belgeler olduğundan soruyorum" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasıyla başlayıp, emniyet atamaları ve yargı kriziyle derinleşen son haftalardaki gelişmelere ilişkin 'Suçu yakalamak yerine, suç oluşturmak için malzeme topluyorlar. İş yapmayı 'suç' olarak algılayan bir örgütle karşı karşıyayız' yorumunda bulundu.
 
TRT 1'de yayınlanan 'Enine Boyuna' programına konuk olan Bakan Ala, 2014 yerel seçimlerine de değinerek, birilerinin siyasete dizayn vermeye çalıştığını iddia etti. 'Bu tamamen bir seçim operasyonu' diyen Ala, yapılanın sadece AK Parti'ye değil tüm bir ülke demokrasisine müdahale olduğunu savundu.
 
Ala'nın konuşmasından başlıklar:
 
Bu çete, güneyde bir ilimizde vali, beld. başkanı, em. müdürünü, tüm parti teşkilatlarını dinlemiş.
 
Devlet içirisindeki örgütlü çetelere karsı mücadelenin gereği neyse yapılacaktır"
 
17 Aralık'tan beri kayıp 104 milyar dolar. Çok yazık"
 
Peşkeş çekildi diye yolsuzluk dosyasında yer alan,gazetelerde yayınlanan Etiler Polis Okulu, Büyükşehir bünyesinde duruyor.
 
"Bir memur bir suçu tespit ettiği halde neden üstüne gitmiyor, neden erteliyor, neden bekliyor, neyi organize etmeye çalışıyor.."