Dışişleri Bakanı: Yemen'de Arabuluculuk Yapabiliriz

Dışişleri Bakanı: Yemen'de Arabuluculuk Yapabiliriz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yemen'de Türkiye'nin arabuluculuk yapabileceğini belirtti.

Katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın başlayacak İran ziyaretini değerlendirirken, belli konularda farklı düşünceler taşısalar da İran'ın Türkiyeiçin önemli ve kardeş bir ülke olduğunu söyledi. "Bu ülkeyle bağlarımızın ne kadar güçlü olduğu sorgulanamaz bile" diyen Çavuşoğlu, iki ülke arasındaki ilişkilerin kapsamının büyük olduğunu dile getirdi.

Çavuşoğlu, özetle şu açıklamalarda bulundu:

YEMEN'DEKİ GELİŞMELER

"Burada Türkiye çok önemli rol oynayabilir, arabuluculuk da yapabilir. Müzakere konusunda, herkes sıcak bakarsa biz her zaman olduğu gibi burada da önemli katkı sağlayabiliriz."

İRAN İLE NÜKLEER UZLAŞMA

"Gelinen noktayı davul zurnayla da karşılamamak lazım, küçümsememek de lazım. Biz nükleer silahlara karşıyız ama hiç kimsenin olmasın. Yani İran'ın da Türkiye'nin de İsrail'in de olmasın."

"İran'ın dünya ekonomisine açılmasının piyasalara ve enerji fiyatlarına da etkisi olacak ama İran ile Batı arasındaki sorunların çözülmesi, bölgenin istikrarı ve güvenliği ile gerginliğin azalması bakımından çok önemli. Bizim başından beri sürece destek vermemizin bir nedeni de bu."