Demirel Kudüs’e ihanet etti

Demirel Kudüs’e ihanet etti

Süleyman Demirel’in liderliğini yaptığı Adalet Partisi’nin milletvekillerinin, İsrail’in Kudüs’ü başkent ilan etmesine karşı harekete geçmeyen ve İsrail’le gizli görüşmeler yapmakla suçlanan dönemin Dışişleri Bakanı Erkmen hakkında gensoru veren MSP’liler

illi Gençlik Vakfı (MGV) eski Genel Başkanı Nevzat Laleli, terör devleti İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırısına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Nil ile Fırat nehirleri arasındaki toprakları İsrail devletine katarak ‘Büyük İsrail Devleti’ni kurmayı amaçlayan Siyonistlerin bir başka hedefinin de Müslümanların ilk kıblesi ve Peygamber Efendimizin (s.a.s) Mirac’a çıktığı yer olan Mescid-i Aksa’yı yıkmak ve yerine Süleyman Mabedi’ni yaparak, kendi inançlarındaki Mesih’in yeryüzüne inmesini sağlamak olduğunu belirten Laleli, “İşte Mescid-i Aksa işgalinin ardında yatan gerçekler bunlardır. Zira Yahudiler kendilerini Yahova’nın (ilahlarının) has kulları saymakta, kendi dışında kalan Hıristiyanları, diğer din mensuplarını ve özelikle de Müslümanları kendilerine köle saymakta, köleliği kabul etmeyenlere ise ölümü reva görmektedirler” dedi. 

‘DEMİREL’İN ADAMLARI’ BÖYLE DALGA GEÇMİŞ

Milli Görüş kadrolarının Kudüs davasına sahip çıktığının altını çizen Nevzat Laleli, 1980 yılında İsrail’in Kudüs’ü ebedi başkenti ilan etmesine kayıtsız kalan Süleyman Demirel Başbakanlığındaki AP azınlık hükümetinin Dışişleri Bakanı Hayrettin Erkmen’in, MSP’nin gensorusuyla düşürüldüğünü hatırlattı. Laleli, İsrail’le gizli görüşmeler yapmakla suçlanan ‘Demirel’in bakanı’ Erkmen’e “Türk siyasi hayatında gensoru ile düşürülen ilk bakan” unvanını kazandıran Meclis’teki olayı şöyle anlattı: “Yıl 1980. İktidarda Adalet Partisi (AP) azınlık hükümeti var. İsrail Kudüs’ü başkent ilan etmiş. Dışişleri Bakanı Hayrettin Erkmen olayla hiç ilgilenmemektedir. Milli Selamet Partisi (MSP), Hayrettin Erkmen hakkında gensoru vermiştir. Gensoru görüşmelerinde MSP adına Recai Kutan konuşmaktadır. Konuşmanın bir anında şu olay cereyan etmiştir. Recai Kutan: Kudüs 1400 yıllık bir İslâm şehridir. Cenab-ı Hakk’ın Kur’an-ı Azimüşşan’da ‘öyle bir Mescid-i Aksa ki, yalnız kendisi değil civarı bile mübarek’ dediği bir beldedir. Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı ceddimiz kaç asır Haçlılara karşı canlarıyla, kanlarıyla korumuşlardır. İslâm inancında olanlar için dünya yüzünde üç tane büyük mescid vardır. Bunlardan birincisi Mekke’de Harem-i Şerif, ikincisi Medine’de Mescid-i Nebevi, üçüncüsü ise Kudüs’te Mescid-i Aksa’dır. Kalbinde İslâm imanından zerrece eser olanlar, Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı kurtarmak için gece gündüz çalışmak mecburiyetindedirler.(AP sıralarından gülüşmeler, MSP sıralarından alkışlar.)

Ahmet Sayın AP Burdur Milletvekili: Savaşalım mı yani?

Recai Kutan (devamla): Gayet tabii savaş açacağız. İmanı olan herkes savaşmak mecburiyetindedir. Bunu bu kürsüde tescil ediyorum.”

ÇÖZÜM İŞBİRLİKÇİLER YERİNE MİLLİCİ LİDERLER

Çoğu İslam ülkeleri yöneticilerinin ABD ve İsrail kuklası olduğuna dikkat çeken Nevzat Laleli, “İsrail’in Mescid-i Aksa’ya ve orada ibadet eden Müslümanlara yaptığı saldırıyı kınıyoruz. İsrail konusunun çözüme kavuşabilmesinin tek yolunun İslam ülkeleri başında bulunan ‘İşbirlikçiler yerine Milli değerlere sahip yöneticilerin’ oturmaları gerektiğine inanıyoruz” dedi.