CHP'ye büyük şok! Mahkeme kararını verdi

CHP'ye büyük şok! Mahkeme kararını verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, mahkemenin 2009 yerel seçimleri öncesinde iftira ve ağır ithamlar içeren gazete ilanları veren CHP Genel Başkanlığı'nı 12 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum ettiğini bildirdi.

Karaosmanoğlu, yaptığı açıklamada, CHP tarafından 27 Mart 2009'da yerel gazetelere kendisi ve dönemin Başkanvekili İlyas Şeker aleyhine iftira ve ağır ithamlar içeren ilanlar verildiğini belirtti.
 
Gerçek dışı, haksız, dayanaksız, yersiz iddia ve suçlamaları ihtiva eden ilanlar nedeniyle Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunduklarını, Kocaeli 2. Sulh Ceza Mahkemesinde kamu davası açıldığını belirten Karaosmanoğlu, ilanda yer alan ifade ve açıklamaların hakaret oluşturduğunu belirleyen mahkemenin CHP'yi mahkum ettiğini kaydetti.
 
Karaosmanoğlu, 2. Sulh Ceza Mahkemesinin mahkumiyet kararının ardından, Kocaeli 3. Asliye Hukuk Mahkemesinde CHP Genel Başkanlığı hakkında manevi tazminat davası açtıklarını vurguladı.
 
Yerel mahkemenin kendisine 10 bin, Şeker'e 12 bin lira tazminat ödenmesine hükmettiğini, bunun üzerine CHP Genel Başkanlığı'nın karara itiraz ettiğini aktaran Karaosmanoğlu, şunları bildirdi:
 
"Geçtiğimiz yıl Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, bana 7 bin lira ve İlyas Şeker'e 5 bin lira manevi tazminat verilmesini, ayrıca yayın kuruluşlarının da bu ilandan dolayı sorumlu olduklarını, davanın yeniden görülmesini kararlaştırmıştı. Yeniden görülen tazminat davası, 30 Aralık 2013'te sonuçlandı. Mahkeme, 2009 yerel seçimleri öncesinde iftira ve ağır ithamlar içeren ilanları veren CHP Genel Başkanlığı'nı bana 7 bin lira, İlyas Şeker'e 5 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum etti. CHP'nin iftira ve ağır ithamlar içeren ilanlarını yayımlayan gazeteler de suçlu bulundu. İçeriğine bakmaksızın ilanı yayımlayan gazeteler de tazminat ödemeye mahkum edildi.