CHP, 'cemaat'le işbirliği iddialarını yalanladı

CHP, 'cemaat'le işbirliği iddialarını yalanladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Koç, "CHP'nin bahsedilen yapıyla (paralel yapı) hiçbir ilişkisi yoktur" dedi

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, toplantı devam ederken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu ve soruları cevapladı. 

CHP'nin "cemaatle işbirliği yaptı" denildiğini hatırlatan Koç, şöyle konuştu: Burada ben açıkça söyledim. Sayın Genel Başkanımız da birçok açıklamasında ifade ettiler. Paralel, dikdörtgen, üçgen, kare, beşgen tanımıyorum, bilmiyorum dedim. O işi en iyi o yapıyı devlet içerisinde bugünkü durumuna getiren işbirlikçileri bilir dedim. Sayın Genel Başkanımız, bunu defaten söyledi. Israrla böyle bir proje, sanki CHP'yi bu hareketle beraber davranıyormuş gibi bir potanın, görüntünün içine çekmeye çalışıyorlar. Bunun gerçek olmadığını en yetkili kişiler ifade ediyor, siz ısrarla soruyorsunuz. Bir kere daha söylüyorum; CHP'nin bahsedilen yapıyla hiçbir ilişkisi yoktur. CHP, dün hukukun nasıl tarafsız, bağımsız yargı eliyle uygulanmasını savunuyor ise bugün bir haksızlık varsa bugünkü mağdurlara karşı da yine aynı şekilde, tarafsız bir yargının uygulanması gerektiğini savunan bir noktadadır.

CHP'nin, HDP ile işbirliği yaptığı iddialarına da değinen Koç, "Bunu da partinin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, sözcüsü ben ve diğer arkadaşlarım defaten böyle bir sürecin olmadığını, bunun ancak AKP'nin çizdiği senaryo içinde 'birlikte hareket ediyorlar, gelecekte böyle bir ittifak yapacaklarmış' gibi sunma gayretinin belirli odaklardan pompalandığını ifade ettik. Böyle bir şey yoktur. HDP ve temsil ettiği süreçle koalisyon, işbirliği halinde olan, ortaklık masasını kuran, kimsenin bilmediği bir sürecin siyasi şartlarını dayatma noktasında olan AKP'dir. Herkesin başını gömdüğü kuyudan çıkartıp gerçekle yüzleşmesi gerekir" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun, Şişli Belediyesine ilişkin "Paralel belediye oluşmuş" sözlerinin hatırlatılması üzerine Koç, "Başbakan, CHP'ye sataşarak, kendi içinde bulunduğu zor durumu atlatmaya çalışıyor. Yeni İl Başkanımız Sayın Murat Karayalçın ve parti genel merkezi Şişli Belediyesinde süregelen bir takım anlaşmazlık noktasında gereken takibi yapıyorlar. Günü geldiğinde bu konuda da değerlendirmesini, tavrını uygulamasını yerine getirecektir" karşılığını verdi.