Çatı Adaya Koç Desteği

Çatı Adaya Koç Desteği

Başkent Ankara’nın gözde semtlerinden olan Sö­ğü­tö­zü ile Çu­ku­ram­bar’ın ke­siş­ti­ği nok­ta­da, yaklaşık 18 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen Koç Kuleleri’nin yatırımcı ortaklarından birinin de CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün olması bi

Başkent Ankara’nın gözde semtlerinden olan Sö­ğü­tö­zü ile Çu­ku­ram­bar’ın ke­siş­ti­ği nok­ta­da, yaklaşık 18 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen Koç Kuleleri’nin yatırımcı ortaklarından birinin de CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün olması bir hayli dikkat çekti.

CHP’li Aygün’ün böylesi büyük bir iş için ne kadar para harcadığı merak konusu olurken, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındığında evinden çıkan 2.5 milyon Avro’yu akıllara getirdi. 

İADE EDİLDİ Mİ EDİLMEDİ Mİ? 

O dönem, Sinan Aygün’ün evinden çıkan bu 2.5 milyon Avro ile ilgili basında şok iddialar yer aldı. Pek çok medya organı bu paranın Ergenekon örgütü için kullanıldığını ileri sürdü. Sinan Aygün’ün evinden çıkan 2.5 milyon Avro’nun kaynağı bir türlü öğrenilemezken, devlet tarafından tedbiren el konulmasının ardından ne olduğu konusunda net bir bilgi de bulunmuyor. Kimi medya organları paranın Aygün’e geri iade edildiğini ileri sürerken, CHP’li vekil bu bilgiyi yalanlıyor. Son derece lüks olan Koç Kuleleri’nin arsasını Koç Holding, yapımını ise Akgül İnşaat ile CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün karşılıyor.  

TANITIMI YAPILDI

Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Akgül İnşaat ve CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün ortaklığında Söğütözü’nde inşa edilen Koç Kuleleri’nin tanıtım yemeği için Ankara’ya geldi. Rahmi Koç, üst düzey davetlilerin katıldığı yemekte büyük ilgi gördü. Yemeğin sonunda konuklar, Koç’la fotoğraf çektirebilmek için sıraya girdi. Koç Kuleleri’nde gerçekleşen tanıtım yemeğine Rahmi Koç’un yanısıra Akgül İnşaat’ın sahibi Ömer Akgül ve Sinan Aygün ev sahipliği yaptı. 

KOÇ’TAN ÇATI’YA TAM DESTEK!

Yemekte Rahmi Koç, CHP ile MHP’nin ortak Köşk adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na övgüler düzüp, maddi ve manevi destek sinyali verdi. Koç, İhsanoğlu’yla ilgili “Muhalefetin çatı adayı son derece değerli ve iyi bir aday. Ancak aday göstermek yetmez sahip çıkmaları ve tanıtımını yapmaları gerekir” dedi.

MUHALEFET SIKI ÇALIŞMALI 

Muhalefetin ‘çatı adayı’na sahip çıkma ve tanıtımı konusunda şu aşamada yeterli çalışmayı yapmadığını söyleyen Koç, “İhsanoğlu son derece değerli bir insan. Dünya’da da tanınıyor ve seviliyor. Türkiye’de medyatik bir kişi olmaması nedeniyle yeterince tanınmıyor olabilir, muhalefetin bunun için sıkı bir çalışma yapması gerekir” diye konuştu. 

METREKARE BİRİM FİYATI 8 BİN 500 TL

İş ve alışveriş merkezi olarak tasarlanan Koç Kuleleri’nde 170 adet ofis bulunuyor. Toplantı salonu, teknik alan, depo ve arşiv alanı ofisleri için sağlanan teknik birimler arasında yer alırken, restoran, mağaza zircirleri, yeşil teraslar ve kat bahçeleri ise sosyal birimler olarak hizmet veriyor. 2015 yılında tamamen bitmesi planlanan Koç Kuleleri’nde ofislerin metrekare birim fiyatı 5.500 TL-8.500 TL arasında değişiyor.