Çatı Aday Uluslararası Proje Mi?

Çatı Aday Uluslararası Proje Mi?

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, CHP ve HMP'nin Camhurbaşkanlığı için açıkladığı çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun alaslararası bir proje olduğunu söyledi.

Yasin Doğan takma ismiyle Yeni Şafak'ta köşe yazan Akdoğan, hükümet kanadından İhsanoğlu'na yönelik şimdiye kadarki en sert eleştiriyi yapmış oldu. “Erdoğan karşıtlığı, karşıtlara kaybettiren büyük bir sarmal oluşturdu. Sarmala kapılanlar çırpındıkça batıyorlar, hamle yaptıkça mağlup oluyorlar“ diyen Yalçın Akdoğan, İhsanoğlu'nun isminden hiç bahsetmedi, ancak en sert eleştiriyi de ona yaptı.

ERDOĞAN KARŞITI CEPHENİN SON ATAĞI

İhsanoğlu'nun adaylığının '30 Mart öncesi oluşan Erdoğan karşıtı cephe benzer bir motivasyonla yeniden bir araya getirilmeye çalışıldığını' savunan Akdoğan yazınına “CHP önce MHP'li bir adayla şansını artırmaya çalıştı, şimdi AK Parti'ye yakın isimlerle ittifak bloğunu büyütmeye çalışıyor“ dedi.

CHP İDEOLOJİSİNİ VE KİMLİĞİNİ FEDA ETTİ

CHP'nin bir oy fazla alabilmek için kendisini, ideolojisini ve kimliğini feda ettiğini belirten Akdoğan İhsanoğlu'nun adaylığı için şunları yazdı:
- Öne çıkarılan isimleri pompalayanlara bakınca nasıl bir dümen döndüğü daha iyi anlaşılıyor.
- Gezi olaylarında, 17 Aralık'ta, 30 Mart'ta bir araya gelenler 10 Ağustos için de kolları sıvamış durumdalar.
- Esad ve Sisi destekçiliği, İhvan karşıtlığı gibi hususiyetler, uluslararası düzeyde bir 'proje' ortaya koyduğunu da gösteriyor.
- Siyasi olmayan bir adayın oy toplamasından medet ummak ayrı bir paradokstur. Beyaz Türklerin, monşerlerin, seçkincilerin, kibir abidelerinin, halkın ter kokusundan rahatsız olanların masa başında yürüttükleri siyaset mühendisliği hep gelip halka toslamıştır.