Bütün Şehri Dinlemişler!

Bütün Şehri Dinlemişler!

Bütün Şehri Dinlemişler!

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın devlet içinde yapılanan yasadışı bir örgtütün 6 ay boyunca yasadışı olarak resmi kurumları dinlediğini söylediği şehrin Mersin olduğu ortaya çıktı. Kentlerinde bu olayla anılması ve hukuk ihlalinin ortaya çıkmasına Mersin milletvekilleri sert tepki gösterdi ve olayı kınadı. İçişleri Bakanı'nın bu konuyla ilgili herkesten daha çok bilgiye sahip olduğunu belirten AK Parti Mersin milletvekili Nebi Bozkurt, 'Konuyla ilgili gereken yapılacaktır. Bu gibi dinlemeler bazı kişileri yıpratmak ve istediklerini yaptırmak için yapılan işlerdir. Ve gereken neyse yetkili merciler gerekeni yapacaktır. Bu işlerin arkasında bambaşka niyetlerin olduğu muhakkaktır' dedi.
 
GEREĞİ YAPILMALI
 
MHP Mersin milletvekili Mehmet Şandır ise, 'Bakan eğer bir dinleme olayının olduğunu söylüyorsa doğru bilgilere dayanarak konuştuğuna inanıyorum. Mersin'imize kim bu saygısızlığı yapmışsa onu bulup çıkartıp yargıya vermelidir. Sayın Bakan ne konuşuyorsa doğruyu konuşuyordur ancak bir an önce gereğini yapmalıdır. Bu dinlemeler Mersin halkına karşı çok büyük bir saygısızlıktır. Bir an önce sorumluların hukuk çerçevesinde yargıya verilmeleri gerekir.' şeklinde konuştu.
 
BAŞKA İLLERDE DE TELEKULAK OLABİLİR
 
Başka illerde de benzer olayların yaşanmış olabileceğine dikkat çeken Mersin bağımsız milletvekili Ertuğrul Kürkçü de, konuyla ilgili şunları söyledi: 'Biz şu an için böyle bir dinleme olayının Mersin'de olduğunu biliyoruz ancak Mersin dışında nerelerde bu şekilde yasadışı dinlemeler olduğunu bilmiyoruz. Ben bu dinleme olaylarının sadece Mersin'le sınırlı olduğunu düşünmüyorum. Bu tür dinlemeler son derece kötü ve insan haklarını temelden sarsan bir durumdur. Bu meselenin üzerine İçişleri Bakanlığı gidecekse bu çok iyi bir gelişmedir. Gizli ve yasadışı dinlemelerin önünün kesilmesine yönelik girişimden herkes sadece memnun olur.'
 
TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK AYIPLARINDAN BİRİ
 
Mersin'in kendi içinde barışı yaşamaya çalışan bir kent olduğunu ifade eden CHP Mersin milletvekili İsa Gök ise, 'Çok farklı etnik köken ve inançtan insanın bir arada yaşadığı kentimizde biz şimdiye dek böyle olayı duymadık. Ancak böyle bir durum varsa bu 2014'e Türkiye'sinde en büyük ayıplardan birisidir. Mersin'de valisinden hakimine kadar bir dinleme yapılıyorsa bunun hesabının mutlaka sorulması gerekir. Bu gücü elinde bulunduranların muhakkak faturasını ödemesi gerekir. Yaptıkları her eylemin mutlaka hukuk dahline sokulmasının sağlanması lazımdır' dedi.
 
Örgüt deşifre edilmeli
 
Milletvekilliğinin ilk döneminde Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar da benzer bir dinlemeyle karşı karşıya kalmıştı. Tayyar maruz kaldığı dinleme olayını Yeni Şafak'a anlattı. İşte Şamil Tayyar'ın açıklamaları: 'Gaziantep'te yaşadığım dinleme olayının merkezinde polis istihbaratının olduğu bir suç örgütü vardı. Bu suç örgütü her kesimden vatandaşı dinleyerek Gaziantep'teki siyaseti, ekonomiyi, bürokrasiyi dizayn etmeye çalışıyordu. Bu dinlemeleri yapanlar kayıtları zaman zaman tehdit ve şantaj amaçlı kullanılarak menfaat elde ediyorlardı.'
 
İstihbarat şube müdürü görevden alındı
 
İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın ifşa ettiği telekulak olayının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü harekete geçti. Mersin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü görevden alındı. Yaklaşık bir yıldır Şube Müdürü olarak görev yapan Ali İhsan Kaya genel müdürlük emrine çekildi. Öte yandan Ankara Emniyet Müdürlüğünde görev yeri değiştirilen 5 müdür yardımcısı Danıştay'da dava açtı. 5 emniyet müdür yardımcısı, yürütmenin durdurulması talebinde bulundu.