Brezilya Kırım'da Müzakereli Çözümden Yana

Brezilya Kırım'da Müzakereli Çözümden Yana

Brezilya Dışişleri Bakanı Luiz Alberto Figueiredo, Ukrayna'daki yaşanan gelişmelerin "müzakereli bir çözüm" ile sonuçlanacağı bir süreç görmek istediklerini söyledi.

Figueiredo, Fransa'nın başkenti Paris'te Fransız mevkidaşı Laurent Fabius ile dünyanın gündeminde bulunan Ukrayna ve Kırım'daki referandum konularını görüştü.

Brezilya'nın Ukrayna ve Kırım'ın Rusya'ya bağlanması kararıyla ilgili ülkesinin görüşlerini açıklayan Figueiredo, her türlü şiddete karşı olduklarını belirtti.

Ukrayna'nın Brezilya'nın dostu olduğunu ifade eden Figueiredo, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un krizin çözümü için gösterdiği çabaları takip ettiklerini kaydetti.
1395305525_brazil-4-kopyasidir.jpg

Ukrayna'daki durumunun neticeye kavuşturulmasında ülkedeki tüm kesimlerin katılımıyla sonuçlanacak ''müzakereli bir çözüm'' görmek istediklerini kaydeden Figueiredo, Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımlarla hakkında ise konuyla ilgili tarafları diyaloga çağırdı.

Brezilya, temmuz ayında Rusya, Hindistan, Çin, Güney Afrika ve Brezilya'nın dahil olduğu BRICS ülkelerinin zirvesine evsahipliği yapacak.
1395305570_brazil-2.jpg

Rusya'nın zirveden çekilmesi konusunda kaygılı olan Brezilya, tepki çekmemek amacıyla özellikle son gelişmeler konusunda temkinli davranıyor. Dışişleri Bakanı Figueiredo, zirvenin planlandığı gibi yapılacağını açıkladı.