Binin Üzerinde Askere 'Paralel' Soruşturması

Binin Üzerinde Askere 'Paralel' Soruşturması

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, TSK'daki "paralel yapılanma" iddialarıyla ilgili binin üzerinde ihbar aldıklarını, bunlarla ilgili soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TSK'daki "paralel yapılanma"yla ilgili şu ana kadar çok sayıda ihbar aldıklarını açıkladı. Bakan Yılmaz, alınan ihbarlarla ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi. 

Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Bakan İsmet Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: Bugün Türkiye'de "AK Parti'ye zarar verilsin de gerekirse Türkiye gemisi batsın" diyen bir anlayış var. TSK’daki paralel yapı iddialarıyla ilgili "Binin üzerinde kişiyle ilgili olarak ihbar gelmiştir. Bu ihbarlarla ilgili, hem idari hem de Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından soruşturmalar başlatılmıştır. Neticelendiğinde elbette gereği yapılacaktır." dedi. 

Yılmaz, "Milli Güvenlik Siyaset Belgesi içinde yer alan bir yapının milli ordu içinde yer alması kabul edilemez." diye konuştu.

ERGENEKON SANIKLARI GÖREVLERİNE DÖNDÜ, TERFİ SIRASINA GİRECEK

Bakan Yılmaz, Ergenekon'dan yargılanan muvazzaf subayların görevlerine döndüğünü belirterek, "Balyoz ve Ergenekon davalarında 73 subayımız göreve döndü. Bunlardan 46'sı Yüksek Askeri Şura'da terfi derecelendirilmesine gidecektir. Dolayısıyla o terfide Yüksek Askeri Şura Üyeleri kendilerine, diğer aynı yaşta tertiplerine bakarak da en iyi liyakat ve ehliyeti dikkate alarak bir değerlendirme yapacaktır." dedi.