Baykal'dan ilk tepki: Hayret ve üzüntü var

Baykal'dan ilk tepki: Hayret ve üzüntü var

Cumhurbaşkanı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nun açıklanmasına Deniz Baykal'dan ilk tepki geldi.

Cumhurbaşkanı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nun açıklanmasına Deniz Baykal'dan ilk tepki geldi.

CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu açıklamasından sonra gözler Deniz Baykal'a çevrildi. Çünkü herkesin beklentisi Deniz Baykal'ın aday gösterileceğiydi.

Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik’in ‘Sizinle hiç temas oldu mu?’ sorusuna, “Benimle hiçbir temas olmadı, hayır.” cevabını veren Baykal, kendisini arayan CHP’lilerin tepkisini 'Hayret, üzüntü ve tepki var' diyerek özetledi.

KILIÇDAROĞLU: TABAN TANIDIKÇA SEVECEK

İhsanoğlu tercihi CHP içindeki bazı çevrelerin “Partili aday” taleplerini karşılamadı. Kılıçdaroğlu, ise partililerin İhsanoğlu'nu tanıdıkça seveceğini savunarak şunları söyledi: w

Parti tabanımızdaki genel beklenti de cumhurbaşkanının siyasi kimliğinin öne çıkmaması şeklinde. Çünkü o 76 milyonun cumhurbaşkanı olacak. Diğer seçimler ile karıştırmamak gerekir. 76 milyonun ortak paydasını arıyoruz. Bir partinin değil halkın adayı olacak bu. Neden biz telaffuz ettik? Çünkü yasa bu görevi bize verdiği için. Meclis’te grubu olan partilere veriyor bu hakkı. Ben sadece CHP ile değil toplumun tüm kesimleriyle çok sıcak ilişkiler kuracağına inanıyorum. Halkımız da kendisini tanıdıkça ne kadar doğru bir aday olduğunu görecek.