Başörtüsü Eylemleri'nde Bu Hafta(FOTO)

Başörtüsü Eylemleri'nde Bu Hafta(FOTO)

Sakarya'da 615., Ankara'da 589.,

Sakarya 615. Hafta: Herkes için adalet!

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu, 615. hafta açıklamasında Ortadoğu'da ABD eksenli güçlerin operasyonlarına dikkat çekerken FETÖ ile mücadelenin sulandırılarak içinin boşaltılmaması için hukuki ilkelere ve adalete azami ölçüde riayet edilmesi gerektiği vurgulandı

 

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu, 615. hafta açıklamasında Ortadoğu'da ABD eksenli güçlerin operasyonlarına dikkat çekerken FETÖ ile mücadelenin sulandırılarak içinin boşaltılmaması için hukuki ilkelere ve adalete azami ölçüde riayet edilmesi gerektiği vurgulandı.

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu 615. hafta basın açıklamasına “Ramazan Bayramı'nın tüm halkımız ve İslam ümmeti için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyoruz.” temennisi ile başladı. Platform adına Ali Gürler’in okuduğu açıklamada ABD'nin Ortadoğu'daki operasyonel müdahalelerine dikkat çekilerek şu değerlendirme yapıldı: “Afganistan'ın işgali, Irak'ın işgali, Libya, Suriye ve Yemen'de devam eden iç savaşlar, 15 Temmuz'da Türkiye'deki darbe teşebbüsü, İran'da patlayan bombalar ve Katar krizi gibi bölgemizde olup biten her şey küresel egemenlerin marifetidir. Sorun tüm ümmeti derinden etkilemektedir. Sorunun çözümü için; ümmetin başta Amerika olmak üzere küresel egemenlere karşı tavır alması kadar, kendi içimizdeki kardeşliğin ve adaletin tesis edilmesi de büyük önem taşımaktadır. Çünkü iç bünyesi sağlam hiçbir varlığa mikroplar kolay kolay etki edemez. Mübarek Ramazan Bayramı'nın da vesilesi ile ülkemizdeki kamplaşmaların sonlanması, etnik, mezhebi ve siyasi farklılıklarımızın asla ayrışmaya dönüşmesine izin vermeyecek bir olgunluğa erişilmesi noktasında başta iktidar olmak üzere, siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına ve tüm halkımıza önemli görev düşmektedir.”

Açıklamanın devamında  FETÖ  ile mücadele sürecine değinilerek “Olağanüstü hal ile başlayan süreçte adalet konusunda ciddi zaafiyetlerin ortaya çıktığını Ak Parti iktidarının fark etmesi ve gerekli önlemleri alması gerekmektedir. FETÖ ile mücadele adı altında yürütülen operasyonlarda, söz konusu örgüt ile hiçbir ilgisi olmayan insanların tutuklandığına ve yapılan yanlışlığın bir türlü düzeltilemediğine defalarca şahit oluyoruz. Diğer taraftan düşünce ve ifade özgürlüğüne dönük kısıtlamalar ve baskıların artmasının endişesini taşıyoruz. FETÖ ile hiçbir ilişkisi olmayan ancak iktidara muhalif görüşleriyle bilinen  bazı insanların da işten atılmak, tutuklanmak gibi adaletsiz muamelelere maruz kaldığını görüyoruz... Buradan iktidara sesleniyoruz: İç barışı temin etmek için adaleti ayakta tutmak zorunludur.  Adalete dönük eleştirilere kulağınızı tıkamayınız. Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğinin elbette farkındayız. Ancak bu sürecin atlatılabilmesi için iç barışa, iç barış için de adalete ihtiyacımız vardır. Dolayısıyla adalet konusunda bir özeleştiri yapmak iktidarın görevidir.” denildi.

615. Hafta Basın Açıklaması

Herkes İçin Adalet!

Bugün Ramazan'ın son gününü idrak ediyoruz. Yarından  itibaren başlayacak Ramazan Bayramı'nın tüm halkımız ve İslam ümmeti için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyoruz.

Ramazan ayı; nefislerin arındırıldığı, Müslümanların iç dünyalarını muhasebe ettiği, yıl boyunca yapılanların ne ölçüde Allah'ın rızasına uygun olup olmadığının analiz edildiği özel bir aydır.

Ramazan ayı; mağdur ve mazlumların özel olarak hatırlandığı, mağdur ve mazlumlarla dayanışma örnekliğinin zirve yaptığı müstesna bir aydır.

Ramazan ayı; Müslümanlar arasındaki kardeşlik bağlarının tazelendiği, sorunların müzakere yoluyla çözümlenmeye çalışıldığı, farklılıkların ayrışmaya meydan vermeyecek bir olgunlukla karşılandığı bir barış ayıdır.

Ramazan ayını hakkıyla ifa edenlerden olmayı ümit ederek Ramazan Bayramı'na giriyoruz.

Ramazan Bayramı'nın; özelde Müslümanlar, genelde tüm dünya mazlumları için kardeşliğin, adaletin, eşitliğin hakim olduğu, çatışmanın, ölümlerin, zulmün nihayete erdiği yeni bir aşamanın müjdesi olmasını Allah (c.c)'tan niyaz ediyoruz.

Ülkemiz ve bölgemiz zor bir süreçten geçiyor. Ortadoğu'da tüm halklar örtülü veya örtüsüz bir operasyon ile karşı karşıya...

Operasyonu planlayan ve hayata geçirmeye çalışan küresel egemenler hedeflerine ulaşmak için her yolu mübah görüyorlar.

Özellikle de 2001 provakasyonundan sonra Afganistan ile başlayan, Arap Baharı ile zirve yapan süreç İslam dünyası için tam bir kabusa dönüştü.

Başını Amerika'nın çektiği küresel egemenler bölgemize yeni bir format atmaya çalışıyorlar.

Afganistan'ın işgali, Irak'ın işgali, Libya, Suriye ve Yemen'de devam eden iç savaşlar, 15 Temmuz'da Türkiye'deki darbe teşebbüsü, İran'da patlayan bombalar ve Katar krizi gibi bölgemizde olup biten her şey küresel egemenlerin marifetidir.

Sorun tüm ümmeti derinden etkilemektedir. Sorunun çözümü için; ümmetin başta Amerika olmak üzere küresel egemenlere karşı tavır alması kadar, kendi içimizdeki kardeşliğin ve adaletin tesis edilmesi de büyük önem taşımaktadır. Çünkü iç bünyesi sağlam hiçbir varlığa mikroplar kolay kolay etki edemez.

Mübarek Ramazan Bayramı'nın da vesilesi ile ülkemizdeki kamplaşmaların sonlanması, etnik, mezhebi ve siyasi farklılıklarımızın asla ayrışmaya dönüşmesine izin vermeyecek bir olgunluğa erişilmesi noktasında başta iktidar olmak üzere, siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına ve tüm halkımıza önemli görev düşmektedir.

Olağanüstü hal ile başlayan süreçte adalet konusunda ciddi zaafiyetlerin ortaya çıktığını Ak Parti iktidarının fark etmesi ve gerekli önlemleri alması gerekmektedir.

FETÖ ile mücadele adı altında yürütülen operasyonlarda, söz konusu örgüt ile hiçbir ilgisi olmayan insanların tutuklandığına ve yapılan yanlışlığın bir türlü düzeltilemediğine defalarca şahit oluyoruz.

Menfaat gereği ya da manevi beklentilerle Fethullah Gülen Hareketi'ne sempati duymuş, ancak örgütün işleyişi ile ilgili hiçbir bilgisi olmayan insanlara dönük tutuklama, meslekten ihraç ve mallarına el koyma kararlarının çok ağır olduğunu düşünüyoruz.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti kurmaylarını içeren tüm iktidar unsurlarına tövbe imkanı tanınırken, Gülen Hareketi'ne sempati duymuş, 15 Temmuz öncesi bu harekete destek vermiş insanları rehabilite etmek ve onlara tövbe imkanı vermek de adaletin gereğidir.

Diğer taraftan düşünce ve ifade özgürlüğüne dönük kısıtlamalar ve baskıların artmasının endişesini taşıyoruz. FETÖ ile hiçbir ilişkisi olmayan ancak iktidara muhalif görüşleriyle bilinen  bazı insanların da işten atılmak, tutuklanmak gibi adaletsiz muamelelere maruz kaldığını görüyoruz.

Bir diğer önemli nokta da FETÖ fobisi ile memur/işçi alımlarında adaletin tamamen ortadan kalktığı, torpilin tek çözüm olduğu bir süreci yaşıyor olmamızdır. Liyakat yerini tamamen mülakata bırakarak adalet hiçe sayılmaktadır.

Buradan iktidara sesleniyoruz: İç barışı temin etmek için adaleti ayakta tutmak zorunludur.  Adalete dönük eleştirilere kulağınızı tıkamayınız. Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğinin elbette farkındayız. Ancak bu sürecin atlatılabilmesi için iç barışa, iç barış için de adalete ihtiyacımız vardır. Dolayısıyla adalet konusunda bir özeleştiri yapmak iktidarın görevidir.

Adaletin ve kardeşliğin tesis edilmesinde bir dönüm noktası olması temennisiyle tüm Sakarya halkının Ramazan bayramını kutluyoruz.

Adalet ve Özgürlükler Platformu Adına Diriliş Saati Dergisi

Sakarya 615. Hafta: Herkes için adalet!

"Yer yüzüne zulüm ve nifak tohumları eken #İsrail#Amerika#Rusya#Avrupa ve #Çin Allah’ın izniyle nasıl darmadağın olacaklarını göreceğiz. Bu topluluk şahit olacak inşallah."

ANKARA İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PLATFORMU’NUN

23 HAZİRAN 2017 TARİHLİ 589.HAFTA BASIN AÇIKLAMASI

Es Selamünaleyküm; Değerli katılımcılar! Türkiye’de ve dünyanın neresinde olursa olsun din, #inanç#düşünce#ifade özgürlüğü, #baskı, engellemeler, insanlığa yapılan tüm #saldırı ve #zulümlere karşı MÜSLÜMANCA tavır koyma amacıyla oluşturduğumuz platformumuzun 589.Hafta #Basın Açıklamasına hoş geldiniz.

Kızıl Çin zulümlerine hız kesmeden devam ediyor. Doğu Türkistan'ın Büyük İslam Alimi ve Eğitimcisi Doğu Türkistanın Kaşgar da yetiştirdiği Abdulhamit DAMOLLAM zalim Çin Hapishanesinde işkencelere dayanamayıp şehit oldu.

Az önce gıyabi cenaze namazını kıldığımız Şehit Abdulhamit DAMOLLAM Kimdir ?

80 yaşındaki Dini Alim, Eğitimci ve Kanaat önderi Abdulhamit DAMOLLAM 1937 yılında Kaşgarlı Mahmut Medfun bulunduğu Kaşgar’ın Taşbalık (Taşmalık) İlçesinde dünya’ya geldi. Abdulhamit DAMOLLAM Kaşgar’daki Hanlık Medreseyi bitirerek aynı Medreseye Müderris tayin edildi. Çin’in daha sonraki yıllarda Medrese ve dini okulları kapatması üzerine evinde gizlice ders vererek gençleri yetiştirdi. 1950’li yılların sonlarında tutuklanarak 20 yıl çalışma kamplarında Emek İle Dönüştürmek (Emgek Bilen Özgertiş) cezasına mahkum edildi.

1980’lı yıllarda serbest bırakıldı. Kendisi evinde #Medrese açarak öğrenci yetiştirdi. 1985 yılında hac farizasını yerine getirerek dönüşte İstanbul’a uğradı bir müddet burada kaldı. #Türkçe başta olmak üzere bir çok batı dillerini öğreten dil ve meslek kursu açtı. Dil Okulunun yanına açtığı özel Hastane’de fakir hastaları ücretsiz tedavi olmalarını sağladı. Mescitler açtı. Açtığı mescitler Uygur gençleri ile dolup taştı ve bu mescit Yaşlar (Gençler) Mescidi adı ile anılmaya başlandı. Gençler Mescidinin gençlerden oluşan cemaatinin günden güne artması üzerine Çin yönetimi okul ve mescitlerini kapattı. 05 Nisan 1990’daki Barın Ayaklanması bahane edilerek kendisi evinde nezaret altına alındı. 2000 yılından sonra göz hapsi uygulanmaya başlandı. Evden dışarı çıkmasına izin verilmedi. 05 Temmuz 2009 Urumçi katliamı bahane edilerek evindeki göz hapsi tecride dönüştürüldü.

01 Nisan 2017’de Kardeşleri ve özellikle Kızkardeşi Hatice Hanım, bütün oğulları, kızları, torunları gelinleri ve ana kucağındaki bebekleri ile birlikte tüm aile tutuklanarak hapsedildi. Kız Kardeşi evinde dini eğitim verdiği suçlaması ile 20 yıl hapse mahkum edildi. 80 yaşındaki kanaat önderi Abdulhamit DAMOLLAM ilerlemiş yaşı, hapishane yaşam şartlarının kötülüğü, sürekli yapılan baskı, zulüm ve Çin işkenceleri sonucu sağlığı kötüleştiği için Hastaneye kaldırıldı ve Şehitlik Mertebesine ulaştı.

Büyük #Alim Abdulhamit DAMOLLAM hayatı boyu gençleri ilim ve bilimle tanıştırmış, cehalete karşı mücadele etmeye davet etmiştir. İnsanları Çine karşı sokağa çıkmaya değil, imana, İslama, milli bilinç ve manevi değerlerine sahip çıkmaya davet ettiği için şehit edilmiştir.

#Uygur Müslümanlarının dini ve kültürel değerlerine kavuşması için hayatı boyunca mücadele eden #Alim, #Eğitimci ve kanaat önderi #Abdulhamit#DAMOLLAM’a Allah’tan rahmet, kaderli ailesine, yakınlarına ve tüm #DoğuTürkistan'lılara baş sağlığı dileklerimizi sunarız. Allah şahadetini kabul eylesin.

Buradan #Zalim #Çin Hükümetine sesleniyoruz. İnsanın en temel hakkı olan yaşam hakkını zalimce alıyorsunuz. Hapishaneleriniz #mazlum Doğu Türkistanlılarla dolu. Dinlerini ve kültürlerini yaşamaktan başka faaliyeti olamayan insanlara işkence ve tecritlerle soykırım uyguluyorsunuz. O kadar korkuyorsunuz ki Uygurluların kibrit taşımasını bile yasakladınız. Tarih boyunca zulüm uygulayanlar; #Firavunlar#Nemrutların sonu nasıl olduysa sizinde sonunuz aynı şekilde olacak, Allah’ın izniyle.

Yer yüzüne zulüm ve nifak tohumları eken #İsrail, #Amerika, #Rusya, #Avrupa ve #Çin Allah’ın izniyle nasıl darmadağın olacaklarını göreceğiz. Bu topluluk şahit olacak inşallah"

Dünyayı ateş topuna çeviren bu zalim güruhu #Yahudi, #Hıristiyan ve #Putperestler döktükleri #Müslüman kanlarının hesabını hem bu dünyada hem ahirette tek tek verecekler inşallah. Ümit var olun. Zafer yakındır.

Şimdiden Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor bir dua ile basın açıklamamızı bitiriyoruz.

Allah'ım! Bizleri #Ramazan ayını idrak ettirip, Bayrama kavuşturduğun için Zâtına sonsuz şükürler olsun. Bu mübârek günler hürmetine dualarımızı, ibadetlerimizi, tevbelerimizi kabul buyur. Bizleri af ve mağfiret et, günahlarımızı bağışla, ömrümüzün sonuna kadar Sırat-ı Müstakimden ayırma, kalan ömrümüzü giden ömrümüzden hayırlı kıl. Ya Rab! Bu mübarek ayda mustazaf ve mazlum Müslümanların dualarını kabul eyle, işgalci zalim Çin başta olmak üzere diğer #katil güruhunu bizim ellerimizle kahreyle. (Amin)

Bütün insanların #akıl, #nesil, #can, #mal ve #din emniyetlerinin sağlandığı bir dünyada buluşmak temennisiyle katılımlarınız için teşekkür ederiz.

​​#ANKARA İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PLATFORMU

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, kalabalık, ağaç ve açık hava