Başörtüsü Eylemleri'nde Bu Hafta(FOTO)

Başörtüsü Eylemleri'nde Bu Hafta(FOTO)

Ankara'da 574.,Sakarya'da 600.,

ANKARA İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PLATFORMU’NUN
11 MART 2017 TARİHLİ 574. HAFTA BASIN AÇIKLAMASI

DEĞERLİ MİSAFİRLER! BASIN AÇIKLAMAMIZA HOŞGELDİNİZ. MESCİD-İ AKSA VE KUDÜS ŞEHRİ YAHUDİLEŞTİRİLİYOR VE YASAKLAR DEVAM EDİYOR BUNU YAPMAK İÇİN HER YOLA BAŞVURUYORLAR SİZE YAHUDİLERİN ORADAKİ PROJE VE YASAKLARINDAN BİRER TANESİNİ VE AMAÇLARINI AKTARAYIM.

İSRAİL’IN SON PROJESİ
PROJENİN ADI: KEDEM YERUŞALAYIM . BUNUN ANLAMI İLK ÖNCE KUDÜS DEMEKTİR BUNUN ANLAMI İLK ÖNCE KUDÜS DEMEKTİR.

BU PROJEDE TEHLİKELİ PLANLAR DETAYLI BİR ŞEKİLDE ANLATILMAKTADIR.
PLANLAR 6 YIL İÇERİSİNDE KUDÜS’Ü YAHUDİLEŞTİRMEK VE MESCİD-İ AKSA’YI ELE GEÇİRMEK OLARAK BELİRTİLMEKTEDİR.
BU PROJEYİ HAZIRLAYANLAR, PROJENİN BİR YAHUDİ FERDİNİN, BİR CEMİYETİN VEYA YAHUDİ BAKANLIĞININ DEĞİL, BİZZAT İSRAİL MECLİSİ’NİN (KNESSET) GÖRÜŞÜ OLDUĞUNU İDDA EDİYORLAR.

PROJEYİ HAZIRLAYANLAR PLANLARIN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ İÇİN ÇİZİMLERİN HAZIR OLUP İSRAİL BAŞBAKANI TARAFINDAN ONAYLANDIĞINI BELİRTTİ.
PROJENİN TAMAMININ YAKLAŞIK 500 MİLYON DOLAR OLDUĞUNU BÜTÇENİN VE FİNANSÖRLERİN HAZIR OLDUĞUNU DA AÇIKLADI FİNANSÖRLERİN, İSRAİL HÜKÜMETİ, ULUSLARARASI GÜÇLER, YAHUDİ FİNANS LOBİLERİ, CEMİYETLER VE BATIDAN GELEN GÜÇLER OLDUĞUNU BELİRTTİ. DOLASİYLA, FİNANSAL DESTEĞİ TAMALANAN PROJENİN HAYATA GEÇİRİLME AŞAMASI KALDI.

PROJENİN EN TEHLİKELİ MADDELERİ;
1)MAĞRİBE KAPISI YOLUNU TAMAMEN YOK EDİP. YERİNE MESCİD- AKSA’YA SALDIRI YAPACAKLARINDA ASKERİ ARAÇLARI GEÇİRMEK İÇİN BİR YOL AÇIP KAPI YAPMAK.

2)BURAK MESCİD’NE MESCİD-İ AKSA’NIN İÇİNDE BULUNAN NAMAZGAH GİREBİLMEK İÇİN BİR KAPI AÇMAK VE MESCİDİ YAHUDİ SİNAGOGUNA DÖNÜŞTÜRMEK.

3)MESCİD-İ AKSA’YA AİT OLAN BİR BİNANIN YERİNE DÜNYANIN EN BÜYÜK SİNAGOGUNU İNŞA ETMEK. BU BİNA TARİHİ BİR BİNA OLUP İSMİ TENKİZİYYE MEDRESESİDİR. OSMANLI ZAMANINDA MAHKEME OLARAK KULLANILMIŞTIR.

4)MERVAN MESCİDİ’NİN ALTINDAN TÜNEL AÇIP MESCİD-İ AKSA’NIN İÇİNE KAPI AÇILMASI

5)MESCİD-İ AKSA’NIN GÜNEYİNDE BULUNAN ÜÇGEN KAPIYI AÇIP YAHUDİLERİN MERVAN MESCİDİ’NE GİRMELERİNİ SAĞLAYIP BU MESCİDİ SİNAGOG HALİNE DÖNÜŞTÜRMEK

6)İSRAİL ASKERLERİNİN MESCİD-İ AKSA’YA SALDIRIDA BULUNABİLMELERİ VE MÜSLÜMANLARDAN GELEBİLECEK PROTESTOLARI ÖNLEMEK İÇİN MESCİD-İ AKSA’NIN İÇİNE TÜNEL AÇMAK

7)MESCİD-İ AKSA’NIN DOĞU DUVARINDA BULUNAN RAHMET KABRİSTANI’NDAKİ SAHABE KABİRLERİNİ KALDIRIP BİR TELEFERİK İSTASYONU KURMAK BU TELEFERİK ZEYTİN DAĞINDA BULUNAN YAHUDİ KABRİSTANINDAN HEREKETLE MESCİD-İ AKSA’YA BAĞLANTILI OLACAK ŞEKİLDE PLANLANMIŞ OLUP RAHMET KABRİSTANI’NIN ALTINA DA GEÇİT YAPILACAKTIR.

8) İKİNCİ TAPINAĞIN BU PROJEYİ HAZIRLAYANLARIN UYDURMA İDDASI KALINTILARINI BULMAK İÇİN KUBBET’ÜS SAHRA VE KIBLE CAMİİ’NİN ARALARINDA YER ALTINDAN BAŞLANMIŞ OLAN KAZILARA DEVAM ETMEK.

9)MESCİD-İ AKSA’NIN GÜNEY DUVARINDA BULUNAN, SİLVA MAHALESİ’NDEKİ KUDÜS HALKININ EVLERİNİ YIKIP YERİNE YAHUDİ YERLEŞİM YERLERİ AÇMAK

10)MESCİD- AKSA’NIN İÇİNDE BULUNAN KUBBET’ÜS SAHRA İLE KIBLE CAMİİ ARASINA TAPINAK İNŞA ETMEK.

11)MESCİD-İ AKSA’NIN DOĞUSUNDA OLAN RAHMET KAPISI’NI YIKIP, YERİNE GÜVENCE GEÇİDİ OLUŞTURMAK İÇİN BÜYÜK BİR KAPI YAPMAK.

12) KUDÜS SURLARI HİZASINDA MESCİD-İ AKSA’NIN ÇEVRESİNE ÇEŞİTLİ TÜNELLER VE KÖPRÜLER İNŞA ETMEK.
BU VE VE BUNUN GİBİ PROJELERLE KUDÜS YAHUDİLEŞTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR SON DÖNEMDE EZANIN BELLİ SAATLERDE HOPARLÖRLE OKUNMASININ YASAKLANMASINA İLİŞKİN KANUN TASARISI, MECLİSTE YAPILAN İLK OYLAMADA KABUL EDİLDİ TASARININ YASALAŞMASI VE UYGULANMAYA GEÇİRİLMESİ İÇİN KNESSET’TE İKİ AYRI OTURUMDA DAHA KABUL EDİLMESİ GEREKİYOR. ORDA KABUL EDİLİRSE EFENDİMİZ HZ MUHAMMED (SAV) MİRACA ÇIKILAN YER OLAN AKSA’DA VERİLEN NAMAZA DAVET OLAN EZAN SUSTURULACAK DÜNYAYA BUNU DUYURMALIYIZ İSLAM ALEMİNİ AYAGA KALDIRMALIYIZ İSLAMİN ŞİARI OLAN EZANLARIN SUSMAMASI İÇİN NE GEREKİYORSA YAPMALIYIZ VE YAPACAĞIZ ?

BÜTÜN İNSANLARIN AKIL, NESİL, CAN, MAL VE DİN EMNİYETLERİNİN SAĞLANDIĞI BİR DÜNYADA BULUŞMAK TEMENİSİYLE KATILIMLARINIZ İÇİN TEŞEKÜR EDERİZ

ANKARA İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PLATFORMU ADINA;
Hasan Hüseyin DALOĞLU
ELDEN ELE ULUSLARARASI YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

 

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

Sakarya’da adalet ve özgürlük mücadelesinde 600. hafta

2005 yılında kurulan ve her cumartesi basın açıklaması yapan Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu, 600. haftasında “Her türlü siyasal, toplumsal ya da ekonomik sorunda, insanımızı ilgilendiren her meselede; tavrımızı sağduyunun ve adaletin terazisine vurmaya devam edeceğiz” dedi.

2005 yılında, başörtüsü başta olmak üzere 28 Şubat’ın getirdiği yasaklara karşı kurulan ve uzun yıllar yasak karşıtı eylemlerine devam eden Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu, son açıklamasıyla 600. haftayı geride bıraktı. “Müslüman kimliğimizle, tevhidi mücadele yolunda, herkese adalet şiarıyla çıktığımız yolda; ilk haftamızdaki kararlılığımızla yürüyüşümüzü devam ettiriyoruz.” denilen açıklamayı platform adına Sakarya Dayanışma Derneği’nden Kadrican Mendi’nin okudu. 600. haftalık süreçteki açıklamalardan kısa pasajlar okuyan Mendi, “Geride kalan haftalara dönüp bakıldığında, platformumuzun, kuruluş ilkelerini koruduğu, tevhid ve adalet sözüne sadık kaldığı; aklını ve kalbini karartmayan herkesin teslim edeceği bir hakikattir. Platformumuz, 12 yıl boyunca, kendi kimliğiyle, kimseye müdana etmeden, her hal ve şartta hakkın şahitliğini yapmayı vazife bilmiştir. Bu meydanda, tarihe düşülen kayıtlara bakıldığında; her türlü siyasal, toplumsal ya da ekonomik sorunda, insanımızı dolaylı veya dolaysız ilgilendiren her meselede, tavrımızı sağduyunun ve adaletin terazisine vurduğumuz görülecektir.” dedi.

Geride kalan 600 haftalık sürecin değerlendirilmesi yapılan açıklamada, “Derdimiz iktidar sofrasına kurulmak değildi. Niyetimiz, insanlığın yeryüzü sofrasına kardeşçe kurulmaktı; derdimiz neyse birbirimizle konuşmaktı; ekmeğimiz neyse birlikte bölüşmekti. O yüzden, arada geçen zaman zarfında, iktidar nimetlerinin cazibesine kapılanlardan olmadık. Üç günlük dünya saltanatına kapıkulluğu yapmayı nimet sanmadık. Muktedirlerin gözünde makbul sayılmak için sözümüzden de caymadık. 600 hafta boyunca İslam’ın özgürleştirici ilkeleri hiç iktidar için peşkeş çektirmeyen, her daim Hakkı ve Adaleti gözeten bir mücadelenin içinde olduk. Yerimiz, Hz. İbrahim’in ateşine odun değil, su taşıyan karıncanın safıdır. O yüzden halk arasında kışkırtılmak istenen farklıların karşısında durmaya çalıştık. Ülkemizde, bölgemizde ve yeryüzünde şahit olduğumuz her meselede; güçlülerin değil haklıların sesine sesimizi, sözüne sözümüzü kattık.” ifadelerine yer verildi. Açıklama, Asr suresinin mealiyle son buldu.

Basın açıklamasının tam metni

Tevhid, Adalet, Özgürlük Yolunda 600. Hafta

Değerli platform mensupları, duyarlı Sakarya halkı,

2005 yılında, 28 Şubat’ın en sembolik zorbalığı, başörtüsü yasağına karşı başlattığımız eylemlilik sürecinde, bugün 600. haftayı geride bırakıyoruz. Müslüman kimliğimizle, tevhidi mücadele yolunda, herkese adalet şiarıyla çıktığımız yolda; ilk haftamızdaki ilkelerimizle ve ilk haftamızdaki kararlılığımızla yürüyüşümüzü devam ettiriyoruz.

100. haftamızda; “Müslümanlar Kur’an’ın aydınlığı ve Rasul’ün örnekliğini hangi çağ ve şart altında olursa olsun yaşamakla yükümlüdürler. Müslümanlar kardeşlik ve dayanışma şuuru içerisinde zulme ve zalimlere karşı direnmek durumundadırlar.” demiştik. “Toplumsal sorunlar karşısında çözümün; başka mercilere, egemenlerin insafına terk edilerek değil, bizzat sorumluluk ve inisiyatif alarak, fedakarlık yaparak ve bedel ödeyerek elde edilebileceğini” savunmuştuk, bugün de aynı sorumluluk duygusuyla tarihe şahitliğimizi kayıt düşüyoruz.

200. haftamızda; “Dünyada ve üzerinde yaşadığımız bu topraklarda barışın ve adaletin hâkim olmasını, yasakların bitmesini istiyoruz.” demiştik. “Bunun tek çaresinin de Müslüman olduğunu söylemek değil, Müslümanlığı hayatımızda uygulamak” olduğunu belirtmiştik. Bugün de, dillerine İslam’ın dolandığı ama siyasal, sosyal ve iktisadi düzenlerinde, Allah’ın değil; reel-politiğin ya da ekonomi-politiğin hüküm sahibi olmasına karşı, aziz İslam’ın sözünü yükseltmeye çalışıyoruz.”

300. haftamızda; “Her türlü haksızlığa karşı adalet ve özgürlük mücadelemizi sürdüreceğiz. İslam’ın Adalet hedefini gözeterek; dini, mezhebi, ideolojik görüşüne bakmaksızın, her birey ya da toplumsal gurubun Hak ve hukukunu kim tarafından ve nereden gelirse gelsin; her türlü zulme ve bozulmaya karşı, toplumu esas alan, duruşumuza devam edeceğiz.” demiştik; bugün de aynı ilkelere sadakatimizi sürdürüyoruz. Sadece kendimiz için değil, herkes için kayıtsız-şartsız adalet ve hakkaniyet talep ediyoruz.

400. haftamızda; “Bildik ve hatırlattık ki, İslam; zihinleri uyutmak, alıştırmak, onları vazgeçilmezlerin kölesi yapmak için değil; özgürleştirmek, diriltmek ve Yaradan’a hakkıyla kulluk için çağrıda bulunmuştur. Bu çağrıya icabet ettik. Hakkın şahidi olabilmek için her türlü zulmüne karşı her şekliyle mücadele ettik. Her fırsatta iktidar ilişkilerini, küresel emperyalizmi, neo-liberalizm ve uzantısı olan kapitalist ilişki biçimlerini gündeme aldık. Allah’ın, eşref-i mahlûkat olan insana verdiği hakların; dünyalık çıkarlar uğruna sömürülmesine isyan ettik. “La” ile başlayan bir dinin mensupları olarak, Allah’ın hudutlarını aşmadan, her türlü baskı ve zorbalığa karşı bu meydanları şahit tuttuk.” demiştik; bugün de, haddi aşan her türlü istikbara karşı “Lâ”, yani“hayır” dediğimize, itiraz ettiğimize bu meydanları şahit tutuyoruz.

500. haftamızda; “İktidar için kavga edenler buna kavuşurlar, ancak bunun karşısında iddialarını ve izzetlerini yitirirler. İlkeleri için kavga edenlerin hikâyesi bitmez. Buradaki hikâye de bizimle başlamadı ve bizden sonra da bitmeyecek. İlk günden beri mevzisini yeryüzü iktidarları karşısında, yeryüzünün mustazafları yanında belirleyen platformumuz, bu gün itibariyle iktidarlar değişse ve hatta değişen iktidar “kendi adamları”nın iktidarı dahi olsa, duruşunu ve iddialarını değiştirmeksizin, inandığı ilkeler uğrunda mücadele edeceğini, dost-düşman herkese ispatlamış durumdadır.” demiş ve ilave etmiştik: “Bugün de, tıpkı 28 Şubat sürecinde olduğu gibi, iktidarlar, varlıklarını borçlu oldukları halkın üstünde aynı zorba, adaletsiz ve müstağni tavırlarla hüküm sürme gayretindedir. Mağdur edebiyatıyla iktidara gelenler, kendilerini mağdur edenlerle hiç bir hesaplaşmaya girmezlerken, halka dönük buyurganlığı aynen devam ettirmişlerdir. Platformumuz, iktidar kim olursa olsun her zaman “Halk”ın yanında duracaktır.”

Değerli dostlar,

Bugün 600. haftamız.

Geride kalan haftalara dönüp bakıldığında, platformumuzun, kuruluş ilkelerini koruduğu, tevhid ve adalet sözüne sadık kaldığı; aklını ve kalbini karartmayan herkesin teslim edeceği bir hakikattir.

Platformumuz, 12 yıl boyunca, kendi kimliğiyle, kimseye müdana etmeden, her hal ve şartta hakkın şahitliğini yapmayı vazife bilmiştir. Bu meydanda, tarihe düşülen kayıtlara bakıldığında; her türlü siyasal, toplumsal ya da ekonomik sorunda, insanımızı dolaylı veya dolaysız ilgilendiren her meselede, tavrımızı sağduyunun ve adaletin terazisine vurduğumuz görülecektir.

Yine şüphesiz, iktidar yapısının muhafaza edildiği fakat devlet iktidarını yönetenlerin değiştiği bu 12 yıllık zaman zarfında, platformumuzun ilkelerinin konjonktüre göre değişmediği, yerimizi rüzgârın tayin etmediği, sözümüzün egemenlerin kitabına yazılmadığı, safımızın zalimin yanında olmadığı da anlaşılacaktır.

Derdimiz iktidar sofrasına kurulmak değildi. Niyetimiz, insanlığın yeryüzü sofrasına kardeşçe kurulmaktı; derdimiz neyse birbirimizle konuşmaktı; ekmeğimiz neyse birlikte bölüşmekti. O yüzden, arada geçen zaman zarfında, iktidar nimetlerinin cazibesine kapılanlardan olmadık. Üç günlük dünya saltanatına kapıkulluğu yapmayı nimet sanmadık. Muktedirlerin gözünde makbul sayılmak için sözümüzden de caymadık.

600 hafta boyunca İslam’ın özgürleştirici ilkeleri hiç iktidar için peşkeş çektirmeyen, her daim Hakkı ve Adaleti gözeten bir mücadelenin içinde olduk. Büyüklenenlerin, kibirlenenlerin, güç ve zenginlik içinde şımaranların değil; zayıfların, acizlerin, mazlumların, mahrumların, yoksulların yanında durduk. Halk arasında kışkırtılmak istenen farklıların karşısında durmaya çalıştık. Ülkemizde, bölgemizde ve yeryüzünde şahit olduğumuz her meselede; güçlülerin değil haklıların sesine sesimizi, sözüne sözümüzü kattık.

600 hafta sonra bugün de, kendi işimizi zorlaştırma pahasına da olsa, hak bildiğimizi söylemeye, doğru bulduğumuzu yapmaya devam etme derdindeyiz. Yerimiz, Hz. İbrahim’in ateşine odun değil, su taşıyan karıncanın safıdır.  İşte bu sebeple, bu meydandaki şahitliğimizi, tevhidi mücadele geleneğine halka halka, hafta hafta eklemeye devam ediyoruz, edeceğiz.

 

Sözümüzü, sözlerin en güzeliyle, Rabb’imizin Asr suresindeki ayetleri ile bitiriyoruz:

 

“Asra yemin olsun ki, insanoğlu mutlaka ziyandadır.  Ancak iman edenler, salih amel işleyenler (ıslah edici ameli olanlar), birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenler bunun dışındadır.”

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu adına Sakarya Dayanışma Derneği