'Başka Ülke Yapınca Alkışlayanlar...'

'Başka Ülke Yapınca Alkışlayanlar...'

3 havalimanı için düzenlenen finansman törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulunurken, 'yerli otomobil' hakkında da ilk kez konuştu.

3 havalimanı için düzenlenen finansman törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulunurken, 'yerli otomobil' hakkında da ilk kez konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bu proje Türk Sivil Havacılık sektöründe yeni bir dönemin kapılarını aralayacak.

KÜRESEL MERKEZE DÖNÜŞECEĞİZ

Bu proje sadece bankacılık ve müteahhitlik sektörümüz açısından değil, aynı zamanda Türk sivil havacılık sektörü için de yeni bir dönemin kapılarını aralayacak. Bu projenin tüm etaplarıyla tamamlanması halinde Türkiye bilhassa İstanbul artık dünya hava trafiğinde küresel bir merkeze dönüşecek.

Yeni havalimanı 76.5 milyon metrekare alana yapılıyor. Alan iddia edildiği gibi tesadüfen seçilmedi.

BU ALANDAKİ EN BÜYÜK YATIRIMIMIZ

10 milyar 247 milyon avro yatırım maliyeti, 22 milyar 152 milyon avro artı KDV kira bedeli ile toplamda 32 milyar 399 milyon avroya ulaşacak bu proje, ülkemizin bu alandaki en büyük yatırımıdır. Hani 'Çılgın Projeler' diyorduk ya işte hayata geçen en önemlisi şu anda budur.

İlk etap hizmete girince havalimanına aynı anda iki uçak iniş yapabilecek.

Atatürk havalimanı artık talebi karşılayamıyor, rakamlar yen, havalimanının ne büyük ihtiyaç olduğunu belirtiyor.

2023 yılına kadar Türkiye'deki havalimanı sayısını 60'a çıkaracağız.

Her alanda dünyanın öncüsü olmaya aday bir ülkeyiz.

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ OLACAĞIZ

Projeyi hazmedemeyen belli kesimlerin aksine bu havalimanı, çevre hassasiyeti açısından dünyada örnek olacaktır. Bu havalimanı kendi enerjisini üreten, çevreci, doğa dostu ve engelsiz olacak şekilde tasarlanmıştır. Yeni havalimanı tamamlandığında yolcu kapasitesi bakımından dünyanın en büyük, gelecekte de uzun yıllar boyunca dünyanın sayılı havalimanlarından biri olacaktır.

GEZİ OLAYLARININ HEDEFLERİNDEN BİRİYDİ

2013 yılında 3-5 ağaç bahanesiyle başlatılan Gezi olaylarının hedeflerinden biri de işte bu havalimanıydı. Bunu da engellemek istediler, bunun da karşısına dikildiler. Paralel ihanet çetesinin yürüttüğü 17-25 Aralık darbe girişiminin hedefi, şahsım ve dönemin hükümeti yanında bu proje için elini taşın altına koyan firmalarımızdı.

Bu ülkenin potansiyeline inanan idealist politikacılari iş adamları hayalperest ilan edilerek karalama kampanyasının hedefi olmuştur.

YERLİ OTOMOBİL HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

Geçen hafta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız milli araba projemizin ilk prototiplerini kamuoyuyla paylaştı. Bunun üzerine birileri hemen gazetelerinde 'Milli değil, devşirme', 'Yerli değil, çakma' diye manşet atarak projeyi ilk aşamasında sabote etmeye, itibarsızlaştırmaya çalıştı. Oysa bu çalışma dünyada nasıl yapılıyorsa ülkemizde de o şekilde yapılıyor. Aynı şekilde havalimanı için de bir başka ülke yapınca tarihi yatırım diye alkışlayanlar konu Türkiye olunca hemen çevre ve doğa hassasiyetlerini hatırlıyor. Bunların testisinin içinde yerli ve milli nefreti var.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Başlamış olan bütün bu projeler, kararlılıkla sonuca ulaştırılacak ve Türkiye'nin hiçbir projesi yarım kalmayacaktır. Yeni vizyoner projelerle önümüzdeki dönemde de ülkemizin dünya ölçeğindeki rekabet gücünü artıracak, İstanbul'umuzu sadece çevre bölgelerin değil bütün dünyanın en büyük ulaşım merkezi ve çekim haline getireceğiz.

HAYIR DİYENLER ANLAYAMAZ

Tarihi projenin önemli bir aşamasındayız.

Bir şehrin önemini, ülkenin ekonomik gücünü görmek isterseniz uçağın indiği anda havalimanına bakacaksınız.

Asya ile Avrupa'yı, Pekin ile Londra'yı birleştiren projelerin başında bu havalimanı olacak.

Geçmişte, köprülere "hayır" diyenlerin bu projeyi anlaması mümkün değil.