Başbakan: Özgecan'ın İsmini Yaşatacağız

Başbakan: Özgecan'ın İsmini Yaşatacağız

Başbakan Ahmet Davutoğlu Antalya il kongresinde partililere seslendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Antalya il kongresinde konuştu. Davutoğlu Mersin'de yaşanan vahşet için lanetliyorum diyerek Özgecan'ın ismini bugün açılacak gençlik merkezine verileceğini açıkladı.

 

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

 

Mersin'den gelen haber yüreğimizi dağladı. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Özgecan kardeşimize bu hunharca saldırıyı yapanları lanetliyorum ve adaletin en sert şekilde mukabelede bulunacağını ümit ediyorum. Annesi muhterem Songül hanımla telefonla konuştum. Taziyelerimi paylaştım. Bu tür şiddetin bir daha olmaması için ne gerekiyorsa yapacağız, yapmaya devam edeceğiz.

 

GENÇLİK MERKEZİNE ÖZGECAN İSMİ VERİLDİ

 

Bugün Antalya’da bir gençlik merkezi açıyoruz. Bu gençlik merkezinin adını Özgecan Aslan koyacağız. Ta ki bu genç kızımızın acısı unutulmasın.

 

"KADINA UZANAN ELLER KIRILSIN"

 

Özellikle erkeklerin bu sloganı her yere yaymasını istiyorum: Kadına uzanan eller kırılsın. Bu elleri kıracağız. İnsanoğlunu gördüğü en namert kişi kadına el uzatan kişidir. Rahmetli, anam derdi ki  erkeğin kötüsü kadına el uzatır kadının kötüsü çocuğa el uzatır.

 

Kadınlarımızın korunması için elimizden gelen gayreti gösterdik. Göstermeye devam edeceğiz.

 

"BİRER FATİHA BAĞIŞLAYIN"

 

En önemli koruma faaliyeti: Çocuklarımıza şiddetten uzak kalmaları için vereceğimiz aile içindeki eğitimdir. Doğum esnasında vefatı en aza indirdik.

 

Hayatını kaybeden Özgecan için ve şidetten dolayı hayatını kaybeden tüm kadınlarımız için birer Fatiha bağışlayalım.